septembrie 26, 2022

Fonduri europene 2021: Comisia Europeana aloca mai multi bani Romaniei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fonduri europene 2021. Comisia Europeana aloca mai multi bani Romaniei. Comisia Europeana a acordat 2 miliarde de euro Italiei, Spaniei, Luxemburgului si Romaniei ca urmare a modificarii unor programe operationale (PO).

Este vorba despre modificarea a doua programe operationale finantate din Fondul european de dezvoltare regionala, unul din Fondul social european (FSE) si unul din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, din cadrul Asistentei de redresare pentru coeziune si teritoriile Europei.

Fonduri europene 2021: In Romania se vor investi 56 milioane euro pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistenta acordata copiilor defavorizati sub forma de materiale scolare, iar mamelor defavorizate sub forma de pachete esentiale pentru nou-nascuti.

Fonduri europene 2021: In Italia, programul operational national „Guvernanta si capacitate institutionala” va primi un total de 1,2 miliarde euro. Din aceasta suma, 761 de milioane euro vor fi directionate catre achizitionarea a 68 de milioane de doze de vaccinuri impotriva coronavirusului. In regiunile sudice, autoritatile vor utiliza 374 milioane euro pentru a angaja noi lucratori in domeniul sanatatii publice si pentru a acoperi costurile orelor suplimentare lucrate de angajatii aflati in prezent in sistem. 108 milioane euro vor contribui la consolidarea capacitatii administrative a autoritatilor nationale si regionale, inclusiv a celor din sistemul de sanatate.

Fonduri europene 2021: In Spania, „Comunidad Valenciana” va primi resurse suplimentare in valoare de 690 milioane euro pentru a furniza, printre altele, capital circulant celor mai afectate intreprinderi mici si mijlocii si pentru a consolida serviciile de sanatate, serviciile sociale si investitiile in infrastructura de baza pentru cetateni, inclusiv in sectoarele sanatatii si educatiei.

Fonduri europene 2021: Luxemburgul va primi 69 de milioane euro pentru a sprijini testarea la scara larga a coronavirusului si achizitionarea de vaccinuri, precum si pentru a face investitii in durabilitate, cum ar fi electrificarea retelei nationale de autobuze.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE