Daniel Buda, catre Comisia Europeana: “veniti cu bani noi, pentru ca altfel vom ingropa sectorul agricol”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pana in anul 2023, aproximativ 85 de miliarde de euro din schemele de sprijin acordate pentru sectorul agricol vor disparea, daca nu se aduc bani noi, a declarat europarlamentarul roman, Daniel Buda.

“Domnule comisar: solicitarea mea ferma pentru Comisia Europeana este de a veni cu bani noi pentru agricultura!

Domnule comisar, nu inteleg fractura de logica a Comisiei Europene, care spune ca nu are bani noi pentru agricultura, dar in acelasi timp gaseste resurse financiare pentru tot felul de programe noi pe care le lanseaza in spatiul public.

Citeste si: Prognoza ANM: incalziri ale vremii si sanse mari de ploi

Cum este posibil sa nu gaseasca bani pentru sectorul agricol in conditiile in care astazi avem o inflatie de 10%, in 2027, sprijinul acordat va scadea ca valoare reala cu 32% fata de nivelul din 2020, este vorba de circa 85 mld euro care dispar din schemele de sprijin.

Am discutat aceste aspecte in cadrul unei dezbateri alaturi de comisarul pentru agricultura, Janusz Wojciechowski, privind consecintele inflatiei asupra bugetului PAC.

Se pune intrebarea fireasca: de unde vor avea fermierii bani sa-si poata continua activitatea mai departe? Raspunsul este unul foarte clar! De la Comisia Europeana!

Rugamintea mea pentru Comisia Europeana este una clara si ferma: veniti cu bani noi pentru sectorul agricol, pentru ca altfel vom ingropa sectorul agricol la nivel european!”

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE