Comisia Europeana, noi limitari de pesticide care ucid albinele

Facebook
Twitter

Comisia Europeana a facut noi demersuri pentru a sustine limitarea de pesticide nocive pentru albine, precum sulfoxaflor.

In acest sens, oficialii au incurajat statele membre sa sustina limitarea acestui produs, se arata intr-un document transmis de CE.

De un an, Comisia poarta discutii cu statele membre pe acest subiect, dat fiind impactul potential negativ al acestei substante asupra albinelor.

Propunerea Comisiei, o urmare fireasca a angajamentului sau de a proteja polenizatorii de pesticide care le sunt daunatoare, a fost prezentata in cadrul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare si hrana pentru animale, insa nu s-a obtinut inca majoritatea calificata necesara.

Citeste si: Patru noi programe de sprijin pentru agricultura si productia romaneasca

„Concluziile stiintifice ale Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara arata ca utilizarea sulfoxaflorului in exterior se poate dovedi nociva pentru bondari si albinele solitare.

Este responsabilitatea noastra si totodata de maxima importanta sa protejam polenizatorii si biodiversitatea pentru generatiile de astazi si cele de maine. Sper ca statele membre se vor alatura acestei propuneri.

Vom sesiza in curand comitetul de apel”, a declarat comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides.

Comisia Europeana va prezenta propunerea comitetului de apel pentru a face presiuni in favoarea unei pozitii de protejare a polenizatorilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE