EXCLUSIV. Daniel Constantin: Taxa pe stâlp nu trece de Parlament, în forma actuală

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii a cerut celor de la Finanțe ca taxa pe construcțiile speciale să nu fie aplicată și fermierilor persoane juridice.

În prezent, conform legii, taxa pe stâlp se aplică serelor, silozurilor sau iazurilor cu pește, adică unor construcții sau amenajări de care depinde producția fermierilor. Ministrul Agriculturii a cerut celor de la Finanțe să clarifice problema, deoarece, în forma actuală, legea ar afecta fermierii.

„Ordonanța de Urgență nu va trece de Parlament până nu se modifică, astfel încât să nu afecteze sectorul agricol. Domnul Manolescu (Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, n.r.) și domnul Botănoiu (Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, n.r.) lucrează la proiect. Sper ca săptămâna viitoare să fie gata lista cu ce scoatem de acolo”, a declarat pentru stiriagricole.ro, ministrul Agriculturii Daniel Constantin.

Deocamdată, Ministerul Finanțelor nu a publicat normele metodologice privind aplicarea taxei pe stâlp.

 

Acest articol este proprietatea exclusivă a www.stiriagricole.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu acordul scris al proprietarului și citarea sursei, respectiv www.stiriagricole.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE