Directorul AFIR a anuntat cand se lanseaza sesiunea de depunere pentru masurile dedicate tinerilor fermieri si fermelor mici

Facebook
Twitter

Sesiunea de depunere pentru doua dintre cele mai accesate masuri de finantare cu fonduri europene, prin PNDR, urmeaza sa fie deschisa la sfarsitul lunii martie, potrivit directorului AFIR, Andras Szakal.

„Masurile lansate in 2015, cred ca vom reusi sa deschidem noua sesiune de depunere șla sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie. Probabil ca vom incepe la sfarsitul lunii martie cu Masura 6.1 – Instalare tineri fermieri si cu Masura 6.3 – Dezvoltarea fermelor mici, pentru ca aici este cerinta cea mai mare. In ceea ce priveste noile masuri, aici avem o mica problema, in sensul ca asteptam noul soft pe care AFIR trebuie sa-l implementeze. Insa, vom reusi sa rezolvam si aceasta problema in scurt timp”, a declarat Andras Szakal, directorul AFIR, in cadrul unei conferinte organizate de publicatia „Capital”.

De curand, AFIR a publicat pe propriul site varianta consultativa a Ghidurilor Solicitantului pentru o serie de submasuri de finantare din cadrul PNDR 2020. Potrivit legislatiei, perioada aferenta consultarii publice este de 10 zile, urmand apoi ca variantele finale ale Ghidurilor sa fie puse la dispozitia fermierilor.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inchis in data de 18 decembrie 2015 ultimele sesiuni de primire a proiectelor de investitii aferente submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020 deschise anul trecut.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE