Fermierii se pot adresa din aceasta saptamana, pentru analize cu privire la calitatea oricarui produs agroalimentar, Centrului de cercetare pentru studiul calitatii inaugurat recent de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, anunta Agerpres.

„Orice producator se poate adresa pentru analize, certificate amanuntite cu privire la calitatea oricarui produs agroalimentar. Cu siguranta ca aceste analize pot spune ca intr-un fruct sau intr-o leguma se gasesc anumiti germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care in urma cu cativa ani nici macar nu ne puteam gândi. Sa nu uitam de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face in aceeasi zi”, a declarat, pentru Agerpres, rectorul USAMV, Sorin Cimpeanu.

Laboratoarele nou infiintate, cu ajutorul fondurilor europene, asigura abordarea multidisplinara in domeniile pomicultura, virologie moleculara, microinmultirea plantelor, diagnoza pentru protectia plantelor, tehnologii post-recolta, agrochimie, analiza senzoriala, morfologie vegetala si microscopie, analize fizico-chimice, fiziologia plantelor, biologie moleculara.

In cadrul centrului a fost realizata si o sera complet automatizata, cu facilitati „remarcabile” in dezvoltarea plantelor legumicole si floricole, a precizat Cimpeanu. Centrul a fost realizat cu fonduri europene de 41 de milioane de lei, la care s-a adaugat contributia USAMV din venituri proprii de aproximativ 9 milioane de lei, mai precizeaza sursa citata.

Share on Facebook