Scandalul mierii contrafacute: Oficialii MADR au demarat controale alaturi de Politie, ANPC si serviciile de inspectie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comerciantii care pun la vanzare miere contrafacuta au intrat in vizorul celor de la Ministerul Agriculturii, dupa ce o analiza realizata de Federatia Asociatiilor Apicole din Romania a aratat ca mierea pe care o cumpara romanii din marile magazine este de multe ori contrafacuta.

Secretarul de stat in MADR, Daniel Botanoiu, a scris pe pagina sa de Facebook ca a sesizat politia, ANPC si serviciile de inspectie in aceasta problema.

„Multi prieteni mi-au semnalat problema mierii contrafacute, cerandu-mi sa expun un punct de vedere. In acest moment, in afara faptului ca am sesizat politia, ANPC si serviciile de inspectie, nu pot sa spun mai mult, deoarece asteptam rezultatul controalelor”, a scris Daniel Botanoiu, pe pagina sa de Facebook.

Pe baza mai multor mostre de miere preluate de la produsele apicole vandute in doua supermarketuri bucurestene, specialistii Romapis au descoperit ca mierea prezentata ca fiind de salcam nu contine deloc substante din aceasta floare. Analiza a demonstrat ca ingredientele folosite au fost glucoza industriala, rapita, floarea soarelui, tei sau paducel.

Pe marginea acestui subiect a comentat si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, afirmand ca institutiile statului trebuie sa vegheze mai mult la produsele care ajung pe masa consumatorilor romani.

„Ramane sa vedem cine isi asuma aceasta vina, de a pune pe piata un astfel de produs. Nu stiu daca a fost de vina comerciantul sau apicultorul in sine. Posibil sa fie ambii vinovati. Noi, ca institutii ale statului, trebuie sa veghem mai mult la ce ajunge pe masa consumatorului. Insa nu toata mierea este asa”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul unui interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Seful MADR a mai precizat in cadrul interviului ca astfel de practici nu fac nimic altceva decat sa scada increderea consumatorului in producatori si comercianti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE