Subventii APIA pentru depozitarea privata a untului.

Cum obtii subventia APIA pentru depozitarea privata a untului

Facebook
Twitter

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat regulamentul din 30 aprilie 2020 privind acordarea de ajutoare pentru depozitarea privata a untului si fixarea in avans a valorii ajutorului.

Ca urmare a crizei declansate in agricultura si industria alimentara de pandemia cu Covid-19, noul coronavirus chinezesc, Comisia Europeana acorda mai multe forme de sprijin producatorilor si procesatorilor europeni, deci si romanilor!

Pentru a beneficia de subventia APIA pentru depozitarea privata, untul trebuie sa aiba o calitate comercializabila acceptabila si rezonabila si sa aiba originea in Uniune. Produsul trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute in secțiunea IV din anexa VI la Regulamentul delegat (UE) 2016/1238.

Cererile pentru subventia APIA pentru depozitarea privata a untului pot fi depuse incepand cu 7 mai 2020. Termenul pentru transmiterea cererilor este 30 iunie 2020. Cererile vizeaza produse care au fost deja depozitate. Cantitatea minima per cerere este de 10 tone.

Valoarea subventiei APIA pentru depozitarea privata a untului se stabileste dupa cum urmeaza:

  • 9,83 euro per tona de produs depozitat in ceea ce priveste costurile de depozitare fixe;
  • 0,43 euro per tona per zi de depozitare contractuala.

Depozitarea contractuala se incheie in ziua precedenta datei retragerii din depozit.

Ajutorul se poate acorda numai daca perioada de depozitare contractuala este cuprinsa intre 90 si 180 de zile.

Formularul cererii de ajutor este disponibil pe pe site-ul APIA: www.apia.org.ro sau va fi pus la dispozitia solicitantilor de catre functionarii APIA prin mijloace electronice, in urma unei solicitari adresata pe adresa de e-mail: zootehnie.apia@apia.org.ro .

Dupa completare de catre solicitant, cererea de ajutor impreuna cu documentele atasate cererii si documentele privind constituirea garantiei vor fi scanate/fotografiate si vor fi transmise la APIA, pe adresa de e-mail: zootehnie.apia@apia.org.ro, impreuna cu dovada expedierii documentelor originale prin servicii de posta/curierat, sau vor fi depuse la Registratura APIA – Aparat Central, din B-dul. Carol I, nr. 17, sector 2, Bucuresti. Documentele semnate electronic se transmit tot la adresa de e-mail indicata mai sus.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE