Oros, MADR: Vanatoarea de mistreti va fi reluata

Facebook
Twitter

Urmatoarea Ordonanta Militara va prevede si reluarea vanatorii de mistreti, a anuntat, ieri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, intr-o conferinta de presa.

„Zilele acestea am discutat cu colegii mei (…) cu premierul Ludovic Orban, ca in urmatoarea Ordonanta Militara este necesar sa revenim asupra deciziei de a opri vanatoarea la mistreti. Aceasta ar fi necesar sa reinceapa din doua motive: in primul rand pentru controlul populatiei de mistreti, care ne-ar ajuta foarte mult la combaterea si raspandirea pestei porcine africane, dar incep sa produca pagube in productiile agricole vegetale, care oricum sunt afectate grav si de seceta. Din aceste doua motive, in urmatoarea Ordonanta Militara, cu siguranta, o sa redeschidem vanatoarea la mistreti”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros, intr-o conferinta de presa.

Romania avea 443 de focare de pesta porcina africana in 203 localitati din 27 de judete, la inceputul acestei luni. In 11 judete, principala cale de transmitere a bolii o reprezinta porcii mistreti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE