Prezentare generala a firmei SC Geoagra SRL

Facebook
Twitter

Firma Geoagra SRL cu sediul social in Targoviste, B-dul Unirii, Bloc 81, scara B, ap. 56, judetul Dambovita, cod unic de Inregistrare: 8047203 / 22. 01.1996, nr. de ordine in registrul comertului: J15/22/17.01.1996, sediu secundar-Punct de lucru :ROMANIA, CUZA VODA, Com. SALCIOARA, jud. DAMBOVITA, cod postal 117.

Activitatea principala a firmei la registrul comertului este: cultivarea cerealelor (exclusive orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase-0111.

Punctul de lucru al firmei din Cuza Voda, Com. Salcioara este pozitionat geografic pe soseaua nationala Bucuresti-Targoviste-Sinaia, la aproximativ 55Km de Bucuresti (si de aeroport), 25 Km de Targoviste si 60Km de Sinaia.

Firma functioneaza de aproximativ 22 ani, continuu, cu o bonitate buna. Fondatorul firmei si unicul asociat este domnul inginer agronom Chioaru Gheorghe, care anterior a lucrat in agricultura de stat a Romaniei si a avut diverse functii, inclusiv director de IAS.

Firma are ca activitate de baza cultura cerealelor, plantelor oleaginoase si mase verzi. In 2018, activitatea sa a constat in cultivarea de: rapita, grau, mazare furajera, ovaz, floarea-soarelui, porumb si mase verzi (lucerna).

Firma are in dotare o cladire de birouri cu spatiu de locuit, magazii si alte spatii de depozitare, diverse anexe, utilaje agricole si pamant in arenda, pe o suprafata de aprox. 200 ha (conform  cererii unice de plata 2018 192,06Ha).

Pamantul lucrat este in mare parte in arenda, iar aproximativ 13 Ha sunt detinute de Fam. Chioaru, care partial poate intra in procesul de vanzare impreuna cu firma sau poate fi arendat firmei cumparatoare.  Contractele de arenda a pamantului se pot identifica din **Declaratiile de suprafata IPA 2018**, **Hartile fermierului pentru campania din 2018** ,si **Tabelul nominal centralizator al contractelor de arenda pe 2018** avizat de Primaria Salcioara. Tabelul centralizator contine numele si prenumele arendatorului, nr. contractului de arenda cu data incheierii acestuia, data expirarii/valabilitatii si Blocul fizic in care este pozitionat terenul agricol. Contractele de arenda si documentele aferente, inregistrate la primarie  se gasec la sediul firmei (confidential) . Din analiza documentelor, respectiv a tabelului centralizator, se poate vedea ca perioada de arendare este cuprinsa intre 5 si 10 ani, in functie de data incheierii contractului si de dorinta partilor contractuale.

Pentru a avea o imagine clara a celor specificate mai sus si pana la vizita in teren, voi face o descriere a spatiilor firmei (Fermei), utilajelor si a infrastructurii din locatie. Acesata locatie este situata pe un spatiu de 2000 metrii patrati imprejmuit cu gard cu fundatie de beton, lemn si plasa zincata. Cladirea de birouri si de locuit este formata din birou, o camera, dormitor, baie, hol si bucatarie si se continua cu o magazie de depozitare a cerealelor, cu o capacitatea de aprox.  100 tone. Aceasta costructie este din BCA, geamuri termopan,  izolata pe exterior si acoperta cu tabla tip lindab (a fost modernizata in 2016).  In fata magaziei este o copertina betonata si acoperita, unde in perioada de recoltare se pot depozita cereale si iarna se stocheaza utilajele.  Tot aici este pozitionat un selector pentru selectarea semintelor.  In continuare, lipit de magazie este un spatiu betonat din trei pereti si acoperit unde se pot depozita 80 tone cereale si in care iarna se gareaza combina.  In continuare, mai sunt 2 incaperi ce constituie atelierul mecanic si vestiarele.

Pe partea opusa, vis a vis de cele descriese se afla o magazie cu paviment si pereti laterali de aprox.1,5 m din beton si apoi pereti si acoperis de tabla ondulata cu o capacitate de 120 tone. In fata acesteia exista o copertina betonata cu pereti laterali si acoperis, unde pot fi depozitate aprox. 50 tone cereale. In continuarea acestuia mai sunt si alte spatii de depozitare.

Referitor la anexe, acestea sunt alcatuite din adaposturi pentru animale, unde se pot creste aprox.10-15 porci, pasari (gaini,curcani,bibilici etc.) si un spatiu pentru  2-3 taurasi care pot fi furajati cu mase verzi care sunt cultivate de ferma. Aceasta activitate de crestere a animalelor poate asigura fermierului si familiei acestuia o sursa de hrana ecologica, pe tot parcursul anului . Furajarea animalelor se face cu cereale  din ferma, fara adaosuri chimice si hormonale In acest scop, exista o moara electrica de capacitate medie pentru pregatirea hranei.

Locatia (ferma) este conectata la energia electrica de forta, respectiv 380 volti, are sistem de iluminat si supraveghere, video interior si exterior  si caini de paza.

Utilajele din dotare, cu ani de achizitie mai vechi sau mai noi se pot identifica  in acest dosar <<program de amortizare mijloace fixe februarie 2018>> ce contine valoarea de inventor a acestora si amortizmentul lor. La fata locului se pot evalua aceste mijloace fixe.

Pentru stocarea motorinei exista un rezervor metalic si imprejmuit cu gard si securizat PSI si PCI de capacitate 3000 litri.

Am anexat  la dosar** Bilantul la 31.12.2017 **si **Balanta de verificare la 31.12.2018** prin care se poate evalua situatia economica a firmei.

Din **Raportul de gestiune la 31.12.2017** exemplificam urmatoarele :

 

Cifra de afaceri 884800 lei
Venituri totale 779776 lei
Cheltuieli totale 667847 lei
Profit impozabil 111929 lei
Impozit profit 0 lei
Profit net 104339 lei

Aceasta prezentare generala si documentele anexate in dosar va dau posibilitatea de analiza in vederea cumpararii fermei care se vinde in integralitate, cu pamantul in arenda si activitatea ei.

Asociatul unic, respectivul fermier datorita varstei, anilor lucrati in agricultura si problemelor de sanatate isi propune in prezent sa vanda aceasta afacere.

Ferma poate fi dezvoltata in timp prin fonduri europene si proprii facand precizarea ca** Agentia de Dezvoltare sud Muntenia **isi are sediul la Targoviste .

Negocierile ulterioare de vanzare (pret) nu fac subiectul acestei prezentari.

Pentru informati suplimentare se pot apela telefoanele:

0744 653 255        0724 509 714

0728 037 407        0741 216 449

Adresa mail  :  georgechioaru@yahoo.com

bogdanchioaru@gmail.com

Cu respect in vederea colaborarii.

Administrator S.C. Geoagra,

Ing. George Chioaru

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE