ANSVSA

Petre Daea: carnea de porc este mai ieftina in prezent

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, considera ca pretul carnii de porc este mai scazut decat in urma cu cateva luni, insa nu a oferit informatii cu privire la evolutia acestuia.

„Nu stiu daca vom continua aceasta tendinta. Vom vedea, ca preturile le face piata. Noi masuram acest lucru si intrezarim, prin politicile agricole pe care le facem, aceasta tendinta si cautam sa o modelam in directia aceasta pozitiva, prin scaderea pretului si cresterea calitatii, nu numai la carnea de porc, ci la toate produsele agricole”, a spus Petre Daea intr-o interventie la TVR.

Se repopuleaza gospodariile afectate de PPA

In ceea ce priveste repopularea gospodariilor afectate de virusul pestei porcine africane, ministrul Daea a explicat care sunt procedurile prin care se va realiza acest lucru.

„In anumite judete, precum Braila, Buzau, Bihor si Satu Mare, s-a trecut la etapa a doua de actiune in combaterea, eradicarea si reluarea activitatii in gospodariile populatiei, unde nu se va intrerupe cresterea. (…) Parcurgem etape prevazute in planul de contigenta si normele sanitar-veterinare, pentru a putea creste porci. Suntem la faza a doua: am introdus porci santinela, urmand sa vedem cum se comporta in cele 45 de zile, pentru ca nu avem de unde sa stim”,  a declarat Petre Daea.

Aproape toti fermierii afectati de PPA ar fi fost despagubiti

In cadrul aceleiasi interventii, oficialul MADR a anuntat ca, pana la aceasta data, au fost platite despagubiri pentru un numar de 7.545 de dosare din 7.927, in cuantum de 90 de milioane de lei, urmand ca in zilele urmatoare, banii pentru despagubiri sa ajunga si la alti 382 de fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE