Pesta porcina, prezenta si in Republica Moldova. O tara importanta interzice importul de porci de la vecinii de peste Prut

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru a preveni extinderea virusului Pestei Porcine Africane, Administratia vamala chineza a anuntat ca a interzis importurile de porci si produse din carne de porc provenite din Republica Moldova, relateaza Agerpres.

Interdictia vine in urma descoperirii a cinci focare de pesta porcina in Republica Moldova, a informat Administratia vamala chineza.

De asemenea, China, cel mai mare exportator global de carne de porc, a ordonat returnarea sau distrugerea produsele livrate din Republica Moldova.

China a interzis si importurile din Bulgaria si Belgia

Decizia vine dupa ce autoritatile chineze au interzis importurile de porci si produse din carne de porc din Bulgaria si Belgia, in urma descoperirii unor focare de pesta porcina africana, precum si importurile din Japonia, care este afectata de pesta porcina clasica.

Statul asiatic a interzis transportul porcilor vii si produse din carne de porc, atat din regiunile unde a fost raportata pesta porcina africana, cat si din provinciile vecine, dupa ce mai multe cazuri de pesta porcina au fost raportate in China.

Tarile cele mai afectate de pesta porcina africana

Pana acum, virusul a fost descoperit in opt tari din estul UE, precum si in Ucraina si Rusia. Romania, Polonia, Ungaria si Bulgaria sunt tarile cele mai afectate de pesta porcina africana, autoritatile si fermierii fiind extrem de ingrijorati din cauza ritmului in care se raspandeste epidemia.

In august, Romania a confirmat cea mai grava epidemie de la Al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, sacrificand aproximativ 350.000 de porci din cauza pestei porcine africane.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE