Irigatiile produc cutremur in MADR si ANIF: Toti cei care au monitorizat aceste lucrari vor pleca

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat astazi ca toti angajatii MADR si ANIF care raspund de lucrarile de reabilitare a sistemului national de irigatii si care nu si-au facut treaba vor fi concediati.

„Vom verifica si calitatea tuturor lucrarilor facute pana acum si toate lucrarile facute prost care nu au fost platite nu le vom plati, iar contractele respective le vom rezilia. Toti cei care au raspuns de aceste lucrari din partea ministerului, a ANIF-ului, au monitorizat si au gestionat aceste lucrari si vom constata ca aceste lucrari sunt proaste vor pleca!”, a precizat seful MADR.

Te-ar putea interesa si:

Acesta a aratat ca in cazul multor amenajari pe suprafata carora fermierii au facut investitii din fonduri europene nerambursabile in infrastructura secundara nu a fost reabilitata infrastructura principala, astfel ca terenurile acestora sunt distruse de seceta. De aceea, vor avea prioritate investitiile in infrastructura principala de irigatii din zonele in care fermierii au accesat si fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea infrastructurii secundare.

Mai mult decat atat, pe fondul secetei severe care s-a abatut peste ogoare, ministrul Agriculturii cere ca toti fermierii care au nevoie de irigatii sa se adreseze ANIF.

„Indemnam toti fermierii, chiar daca nu sunt in asociatii de udatori, dar sunt in zona canalelor care sunt umplute cu apa, sa anunte sectiile ANIF si sa inceapa udarea. Noi trebuie sa fim anuntati ca sa stim ce volume de apa sa introducem pe acele canale. In continuare, desi avem canalele umplute pe o lungime de 1.966 de km, suprafata care ar fi trebuit sa fie deservita, daca aceste lucrari ar fi fost bune, daca fermierii ar avea in zonele lor infrastructura secundara amenajata si daca ar avea suficiente echipamente, ar putea sa irige pe 6.000 de hectare. Practic, astazi irigam 133.407 hectare. Asta este din pacate situatia reala, asta este consecinta acelui program care in 5 ani , cu 1 miliard de euro, trebuia sa reabiliteze infrastructura aferenta pe 2 milioane de hectare”, a completat seful MADR.

Acesta a precizat ca se fac verificari cu privire la modul in care au fost facute lucrarile de reabilitare a infrastructurii principale de asigurari in ultimii 3-4 ani si ca nu se stie deocamdata a cui este vina ca se pot iriga suprafetele care au beneficiat de investitii.

Ministrul a dat asigurari ca vor fi repornite toate sistemele care pot fi facute functionale si ca va fi regandita strategia in domeniul irigatiilor, intrucat schimbarile climatice afecteaza dramatic sectorul agricol, iar securitatea alimentara a Romaniei poate fi grav afectata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE