Ce factori influențează precizia aplicării îngrășămintelor?

Facebook
Twitter

O mașină de fertilizat bună distribuie îngrășământul cu precizie, egal și într-o manieră uniformă pe teren. Alegerea îngrășământului potrivit stă la baza obținerii unor producții mari. Știți care sunt factorii care trebuie luați în considerare?

Caracteristicile fizice ale îngrășămintelor granulate au o influență semnificativă asupra modelului de răspândire prin afectarea comportamentului granulei în distribuitor și a modului în care acesta se deplasează prin aer.

Uniformitatea și precizia aplicării depind direct de calitatea îngrășământului. În special, atunci când se aplică cu mașini centrifugale de fertilizat la lățimi mari de lucru, îngrășământul trebuie să aibă caracteristici fizice clar definite și consecvente.

Densitatea mare

Granulele grele pot fi împrăștiate la distanțe mai mari decât granulele mai ușoare , crescând astfel raza de aplicare și suprapunerea corespunzătoare a lățimilor . Densitatea mare este de preferat pentru o aplicare eficientă.

 

 

Dimensionarea optimă a granulelor

Distribuția dimensiunii  ilustrează mărimea și uniformitatea granulelor de îngrășămant. Acesta influențează distribuția uniformă în timpul aplicării îngrășămintelor.

Ideal este dacă 90% dintre granule au o dimensiune cuprinsă între 2 și 5 milimetri.

Rezistență la aglomerare

Granulele trebuie să rămână separate între ele pe toată durata utilizării produsului. Aglomerația perturbă fluxul de curgere a produsului din distribuitor și duce la aplicarea de cantități eronate.

 

 

Duritatea granulelor

Cu cât duritatea granulei este mai mare, cu atât crește rezistența împotriva spargerii și formării prafului în timpul depozitării și aplicării. Distribuția devine astfel mai uniformă.

Încercați să vă reamintiți de aplicarea îngrășămintelor  și producția obținută de dumneavoastră în anii trecuți. Îngrășământul pe care îl utilizați este cel ideal?

Va invităm să accesați site-ul nostru, unde puteți găsi mai multe informații despre fertilizarea eficientă și produsele noastre. Borealis L.A.T 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE