Cum obtii subventia APIA pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene au fost publicate regulile privind acordarea de ajutoare pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat si stabilirea in avans a cuantumului ajutorului.

Ca urmare a crizei declansate in agricultura si industria alimentara de pandemia cu Covid-19, noul coronavirus chinezesc, Comisia Europeana acorda mai multe forme de sprijin producatorilor si procesatorilor europeni, deci si romanilor!

Pentru a beneficia de subventia APIA pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat, produsul trebuie sa aiba o calitate comercializabila acceptabila si rezonabila si sa aiba originea in Uniunea Europeana. Produsul trebuie sa indeplineasca cerințele prevazute in secțiunea VI din anexa VI la Regulamentul delegat (UE) 2016/1238.

Cererile pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat pot fi depuse incepand cu 7 mai 2020. Termenul pentru transmiterea cererilor pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat este 30 iunie 2020. Cererile pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a laptelui praf degresat vizeaza produse care au fost deja depozitate.

Cantitatea minima per cerere este de 10 tone.

Valoarea ajutorului se stabileste dupa cum urmeaza:

  • 5,11 euro per tona de produs depozitat in ceea ce priveste costurile de depozitare fixe;
  • 0,13 euro per tona per zi de depozitare contractuala.

Depozitarea contractuala se incheie in ziua precedenta datei retragerii din depozit.

Ajutorul se poate acorda numai daca perioada de depozitare contractuala este cuprinsa intre 90 si 180 zile.

Formularul cererii de ajutor este disponibil pe pe site-ul APIA: www.apia.org.ro sau va fi pus la dispozitia solicitantilor de catre functionarii APIA prin mijloace electronice, in urma unei solicitari adresata pe adresa de e-mail: zootehnie.apia@apia.org.ro.

Dupa completare de catre solicitant, cererea de ajutor impreuna cu documentele atasate cererii si documentele privind constituirea garantiei vor fi scanate/fotografiate si vor fi transmise la APIA, pe adresa de e-mail: zootehnie.apia@apia.org.ro, impreuna cu dovada expedierii documentelor originale prin servicii de posta/curierat, sau vor fi depuse la Registratura APIA – Aparat Central, din B-dul. Carol I, nr. 17, sector 2, Bucuresti. Documentele semnate electronic se transmit tot la adresa de e-mail indicata mai sus.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE