Subventia APIA pentru depozitarea privata carnii de vita

Cum obtii subventia APIA pentru depozitarea privata carnii de vita

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat regulamentul din 30 aprilie 2020 privind acordarea de ajutoare pentru depozitarea privata a carnii proaspete sau refrigerate de bovine cu varsta de opt luni sau mai mult si stabilirea in avans a cuantumului ajutorului.

Ca urmare a crizei declansate in agricultura si industria alimentara de pandemia cu Covid-19, noul coronavirus chinezesc, Comisia Europeana acorda mai multe forme de sprijin producatorilor si procesatorilor europeni, deci si romanilor!

Pentru a beneficia de subventia APIA pentru depozitarea privata, carnea trebuie sa fie de calitate sanatoasa si adecvata pentru comercializare si sa provina din Uniune. Ajutorul se acorda numai pentru cantitatile de carne proaspata sau refrigerata de bovine cu varsta de opt luni sau mai mult care nu au fost inca depozitate.

Depunerea si admisibilitatea cererilor pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a carnii de vita

Cererile pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a carnii de vita pot fi depuse incepand cu 7 mai 2020. Fiecare cerere pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a carnii de vita se refera la produsele cu codul din nomenclatura vamala (codul NC) ex 0201 20 50, respectiv sferturi posterioare separate: partea posterioara a semicarcasei, care contine toate oasele, precum si pulpa si vrabioara anterior, cu minimum trei coaste intregi sau taiate, cu sau fara jaret si cu sau fara fleica, indicandu-se clasa de conformatie relevanta, astfel:

  • S: Superioara
  • E: Excelenta
  • U: Foarte buna
  • R: Buna
  • O: Destul de buna

Cantitatea minima eligibila pentru fiecare cerere pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a carnii de vita este de 10 tone.

Cuantumurile corespunzatoare ale ajutorului per perioada de depozitare sunt urmatoarele:

  • pentru o perioada de depozitare de 90 de zile: 1.008 euro/tona
  • pentru o perioada de depozitare de 120 de zile: 1.033 euro/tona
  • pentru o perioada de depozitare de 150 de zile: 1.058 euro/tona

Depozitarea contractuala se incheie in ziua precedenta datei scoaterii din depozitare.

La depunerea unei cereri de pentru obtinerea subventiei APIA pentru depozitarea privata a carnii de vita pentru produsele eligibile pentru ajutor, valoarea garantiei necesare in conformitate cu articolul 4 litera (b) din Regulamentul delegat (UE) 2016/1238 este de 100 euro/tona.

Formularul cererii de ajutor este disponibil pe pe site-ul APIA: www.apia.org.ro sau va fi pus la dispozitia solicitantilor de catre functionarii APIA prin mijloace electronice, in urma unei solicitari adresata pe adresa de e-mail: zootehnie.apia@apia.org.ro .

Dupa completare de catre solicitant, cererea de ajutor impreuna cu documentele atasate cererii si documentele privind constituirea garantiei vor fi scanate/fotografiate si vor fi transmise la APIA, pe adresa de e-mail: zootehnie.apia@apia.org.ro, impreuna cu dovada expedierii documentelor originale prin servicii de posta/curierat, sau vor fi depuse la Registratura APIA – Aparat Central, din B-dul. Carol I, nr. 17, sector 2, Bucuresti. Documentele semnate electronic se transmit tot la adresa de e-mail indicata mai sus.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE