Ministrul Daea, despre masura care le permite fermierilor sa sacrifice mieii de Paste

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat ca autoritatile sanitar-veterinare si cele locale vor lua masurile necesare pentru ca fermierii sa poata valorifica carnea de miel in perioada aceasta de dinaintea sarbatorilor pascale, chiar daca Romania a trecut in ultimele luni prin incercarea pestei porcine, noteaza Agerpres.

Prezent joi la targul Agraria, deschis in comuna clujeana Jucu, ministrul Agriculturii a spus ca desi unele localitati se afla sub restrictie, munca crescatorilor de animale trebuie respectata.

„Acum este acest necaz in tara, care a avut un varf foarte ridicat (al pestei porcine – n.red.)… In tara mai sunt inca zone care sunt sub restrictie. (….) Directiile sanitar-veterinare si cele agricole, in intelegere deplina cu autoritatile – prefecturile si primarii – pot gestiona intr-o liniste deplina acest moment formidabil pentru tara. Fiecare om doreste sa sacrifice un miel, fiecare om vrea sa manance o bucata de carne de miel sau o ciorba, asa cum este traditia si cum exista acest sentiment al respectului fata de munca oamenilor, stiindu-se ca ei acum cauta valorificare. Daca nici acum nu vand mieii, atunci cand ii mai vand, daca nu la Pasti. De aceea, masurile sunt, pentru fiecare loc in parte, pentru fiecare directie sanitar-veterinara in parte, sa se puna de acord cu primariile pentru a stabili locurile de comercializare a animalelor respective, pentru a da liniste acestui moment”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a vizitat, joi, alaturi de ambasadorul Israelului, David Saranga, si de oficialitati locale targul Agraria, care anul acesta implineste 25 de ani si a discutat cu fermierii si cu expozantii. La targ, care se desfasoara in perioada 11 – 14 aprilie, sunt prezenti peste 300 de expozanti din tara si strainatate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE