Cultura de rapita distrusa de ploi. Ministrul Daea s-a deplasat la fata locului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a precizat ca fenomenele meteo inregistrate in ultima perioada i-au afectat pe fermieri si ca acestia au inregistrat pierderi ,,extraordinare de productie”, in special la culturile de rapita.

„Pierderile de recolta…de rapita, aici a fost o cultura de rapita, iarta cat s-a pierdut, ce densitate formidabila a samulastrei. Extraordinar, aici s-au pierdut cantitati enorme”, a apreciat ministrul Agriculturii intr-un videoclip postat pe Facebook.

Aflat in mijlocul unei culturi de rapita, Daea a declarat ca nivelul ridicat al precipitatiilor a contribuit la rasarirea semintelor care au cazut pe sol, generand pierderi uriase.

„Iata cum am pierdut din rapita in momentul recoltarii, sau chiar inaintea recoltarii, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, care ne-a creat o asemenea situatie. O pierdere extraordinara de productie si se poate vedea aceasta pierdere ca urmare a precipitatiilor cazute, care au creat conditii favorabile pentru rasarirea semintelor care au cazut pe sol”.

Ministrul s-a declarat dezamagit de aceasta situatie si a spus ca aceasta este o situatie cu care nu s-a mai confruntat pana acum in activitatea sa de agronom.

„Pacat, este o situatie pe care n-am mai intalnit-o in activitatea mea de agronom”, a mai adaugat ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE