În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,4%, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în unităţile industriale specializate s-au realizat 81,1% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât ca număr de păsări sacrificate, cât şi ca greutate în carcasă cu 9,1%, respectiv cu 8,9%.

Greutatea în carcasă a păsărilor sacrificate în luna noiembrie 2013 a fost de 32.909 de tone. Greutatea medie a fost de 1,5 kg.

În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din 2012, numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 1,2%. În unităţile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 5,2%, iar greutatea în carcasă a acestoara a crescut cu 0,2%.

În luna noiembrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut. Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut. Greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.