Creșterea păsărilor: românii nu dau cârnații pe un copan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna precedentă, numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,4%, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în unităţile industriale specializate s-au realizat 81,1% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât ca număr de păsări sacrificate, cât şi ca greutate în carcasă cu 9,1%, respectiv cu 8,9%.

Greutatea în carcasă a păsărilor sacrificate în luna noiembrie 2013 a fost de 32.909 de tone. Greutatea medie a fost de 1,5 kg.

În luna noiembrie 2013, comparativ cu luna corespunzătoare din 2012, numărul total al păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 1,2%. În unităţile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 5,2%, iar greutatea în carcasă a acestoara a crescut cu 0,2%.

În luna noiembrie 2013, faţă de luna precedentă, numărul de animale sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine şi păsări, iar la porcine au crescut. Comparativ cu luna noiembrie 2012, numărul de animale sacrificate a scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine a crescut. Greutatea în carcasă a acestora a scăzut la bovine şi porcine, iar la ovine şi caprine şi păsări a crescut.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE