Controale ANSVSA: zeci de kilograme de carne confiscate si amenzi de aproape 100.000 de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat in perioada 24.06.2019 – 30.06.2019, 203 unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Controalele au vizat: 97 de restaurante, 4 pizzerii, 2 cantine, 13  unitati tip fast – food, 4 braserii, 15 unitati de tip bufet, 9 baruri, 1 snack – bar, 3 supermarket – uri, 39 de magazine alimentare, 10 laboratoare de cofetarie/patiserie, 1 pensiune,  2 tonete de inghetata, 1 unitate produse congelate si 2 rulote.

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la:

comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 5 restaurante, 2 unitati tip fast – food, 4 unitati tip bufet, 3 magazine alimentare,  au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 95.000 de lei.

In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 93 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

Va reamintim ca, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supravegheaza si verifica  permanent unitatile aflate pe Litoralul romanesc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE