Controale ANSVSA. Peste 1.300 de verificari si amenzi totale de 364.000 de lei

Facebook
Twitter

In perioada 12-14 iulie 2019, au fost efectuate controale tematice la nivel national pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare şi de siguranta alimentelor a cerintelor legislatiei Uniunii Europene si nationale aplicabile comertului stradal  cu produse de origine animala provenite din productia interna.

In aceasta actiune, inspectorii sanitari veterinari au colaborat cu reprezentantii Inspectoratelor de Politie judetene, respectiv cu cei ai Jandarmeriei Romane.

Astfel, au fost efectuate 1.325 de verificari, dintre care:

571 de controale au fost realizate la micii producatori, care comercializau direct catre consumatorul final produsele primare de origine animala (lapte crud, oua, carne de pasare sau lagomorfe, miere, etc.), obtinute in gospodariile proprii, in apropiere de locul de producere sau in alte locuri neamenajate (pe trotuare, in locurile de popas, parcarile auto) situate de-a lungul cailor rutiere (comert stradal);

754 de controale au fost realizate la persoanele care comercializau direct catre consumatorul final alimente de origine animala (branzeturi, produse din carne, etc.) obtinute in gospodariile proprii, in apropiere de locul de producere sau in unitati de vanzare cu amanuntul, in alte locuri neamenajate (pe trotuare, in locurile de popas, parcarile auto) situate de-a lungul cailor rutiere (comert stradal).

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 267 de sanctiuni contraventionale in caloare de 364.700 de lei.

Totodata, au fost retinute oficial 1.790 de kg produse de origine animala (branzeturi, lapte crud, produse din carne) si 165 de oua, comercializate in conditii neigienice, fara respectarea lantului frigorific si a caror trasabilitate nu a putut fi demonstrata.

Reamintim cetatenilor numarul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice retea de telefonie, pentru a sesiza nereguli in domeniul sigurantei alimentelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE