Conferinta despre drepturile taranilor si despre viitorul fermelor familiale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociatia Eco Ruralis si Confederatia Europeana Taraneasca Via Campesina organizeaza duminica, la Bucuresti, conferinta publica internationala intitulata ”Dincolo de Politica Agricola Comuna: Cum pot drepturile omului sa prevaleze intereselor economice in cadrul politicilor publice din alimentatie si agricultura?”.

Organizatorii propun, pe parcursul a patru sesiuni, o dezbatere asupra oportunitatii Decadei Natiunilor Unite pentru Agricultura Familiala si asupra modului in care procesul pentru implementarea Declaratiei ONU a Drepturilor Taranilor si ale altor persoane care lucreaza in mediul rural poate fi consolidat in regiunea noastra.

De asemenea, in cadrul conferintei va fi abordat in profunzime subiectul directiei strategice a Politicii Agricole Comune inspre micile ferme familiale si gospodarii taranesti, din punct de vedere al procesului de reforma si ca piata unica.

Evenimentul va avea ca vorbitori reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si ai institutiilor Uniunii Europene si Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura pentru Europa si Asia Centrala (FAO-REU), ai mediului academic, experti in domeniu si, cel mai important, tarani din mai multe tari ale Europei si Asiei Centrale, reuniti pentru un schimb de perspective privind importanta micilor ferme si gospodariilor familiale din regiune.

In paralel cu aceasta conferinta vor avea loc si un targ de mici producatori din diferite zone ale tarii, precum si un schimb de seminte taranesti.

Evenimentul va fi urmat luni, 3 iunie 2019, de o manifestatie publica pentru promovarea drepturilor taranilor si a agriculturii la scara mica, care se va desfasura in fata Camerei Deputatilor – Alveola Parc Izvor. Recent, drepturile taranilor au fost recunoscute si reglementate prin adoptarea la New York, a Declaratiei Natiunilor Unite a Drepturilor taranilor si ale altor persoane care lucreaza in mediul rural. La acest eveniment vor participa si asociatii ale societatii civile nationale si europene, dar si consumatori.

Manifestatia va avea loc in timpul Reuniunii informale a ministrilor europeni ai agriculturii de la Palatul Parlamentului, desfasurata cu ocazia Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, ce se va desfasura intre 2 – 4 iunie 2019.

Tarani din Romania si din alte tari europene vor lua pe rand cuvantul si isi vor exprima in strada pozitia si opiniile fata de politicile publice europene, precum si pentru promovarea agriculturii la scara mica si a agriculturii familiale, drept model ideal de agricultura in Romania si in Europa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE