MADR, conferinta internationala despre atragerea fondurilor in acvacultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 29 mai 2019 a avut loc ce-a de-a VII-a reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM), organizat de catre Directia Generala Pescuit – Autoritate de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM).

La aceasta reuniune au participat Daniel Dumitru BOTANOIU, secretar de stat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelios Mitolidis, sef de unitate la DG MARE, Nicolae DIMULESCU, presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Ciceronis CUMPANASOIU, director general al DGP AMPOPAM, reprezentantii DGP-AMPOPAM, precum si membri ai Comitetului de Monitorizare.

In cadrul reuniunii au fost prezentate documente precum Raportul anual de implementare aferent anului 2018, Planul strategic national multianual privind acvacultura 2014-2020 si Stadiul implementarii POPAM la data de 10.05.2019.

In cadrul interventiei sale, secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu, care detine responsabilitatea directa a sectorului, i-a asigurat pe cei prezenti de sprijinul sau in functionarea programului si in atragerea de fonduri europene in domeniul pescuitului.

Totodata, secretarul de stat a mentionat importanta comunicarii si a implicarii specialistilor din sectorul de pescuit si acvacultura in procesul de conturare a politicilor din domeniu. Cu acest prilej, Daniel Dumitru Botanoiu a reiterat necesitatea intensificarii eforturilor in asigurarea atingerii indicatorilor stabiliti, in special pe Prioritatea Uniunii 1 – promovarea pescuitului sustenabil din punct de vedere a mediului, din punct de vedere al utilizarii resurselor, inovator, competitiv si bazat pe cunoastere.

Ciceronis CUMPANASOIU, Directorul General al DGP-AM POPAM, a mentionat ca impreuna cu echipa pe care o coordoneaza a reusit, prin eforturi sustinute, evitarea dezangajarilor in anul 2018 si ca printr-o monitorizare permanenta se va reusi evitarea dezangajarilor si in anul curent. Totodata, a adus in discutie operationalizarea Retelei Nationale Pescaresti si a rolului acesteia in eficientizarea activitatii FLAG-urilor.

La randul sau, Stelios Mitolidis, sef de unitate la DG MARE, a tinut sa felicite conducerea MADR pentru eforturile depuse in vederea implementarii POPAM si a atragerii de fonduri europene in domeniul pescuitului si afacerilor maritime, mentionand in special rezultatele obtinute de catre DGP AM POPAM in cadrul masurii II.2 Investitii productive in acvacultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE