UE audiaza Romania cu privire la declinul biodiversitatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Curtea de Conturi Europeana desfasoara un audit cu scopul de a evalua daca politica agricola a UE contribuie la mentinerea si la cresterea biodiversitatii.

Auditorii vor analiza in special modul in care a fost conceputa strategia UE privind biodiversitatea si aplicarea acesteia in cadrul politicii agricole comune (PAC). Auditul va viza de asemenea implementarea, monitorizarea si evaluarea finantarii acordate de UE pentru biodiversitate in agricultura.

Biodiversitatea agricola se refera la toate ecosistemele si formele de viata legate in mod direct de agricultura. Acestea includ soiuri rare de seminte si rase rare de animale, numeroase organisme cum ar fi fauna din sol, buruieni, daunatori, pradatori, precum si toate speciile indigene de plante si animale care traiesc intr-o ferma sau care o traverseaza. Biodiversitatea pe teritoriul UE se afla intr-un declin continuu si puternic, in special ca rezultat al activitatilor agricole.

In ajunul Zilei Internationale a Diversitatii Biologice, Curtea de Conturi Europeana a publicat o analiza preliminara de audit referitoare la sprijinul UE pentru biodiversitate in agricultura. Analizele preliminare de audit furnizeaza informatii cu privire la o activitate de audit in curs si sunt concepute pentru a servi drept sursa de informatii pentru cei interesati de politica sau de programele auditate.

„Un raport international recent avertizeaza ca, la nivel mondial, un milion de specii sunt in pericol de disparitie. In UE, agricultura este sectorul care contribuie cel mai mult la declinul biodiversitatii”, a declarat domnul Janusz Wojciechowski, membrul Curtii de Conturi Europene responsabil de acest audit. „Auditul nostru va stabili cat de utila a fost contributia UE la corectarea si, eventual, la inversarea acestei situatii.”

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE