Subventie motorina 2019: cati bani ofera statul pentru litrul de motorina utilzata in acvacultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In sedinta din 29 martie 2019 Guvernul a aprobat Hotararea pentru completarea art. 14 din Hotararea Guvernului nr.748/2018 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura.

Valoarea schemei de ajutor de stat este de 5.100.000 lei si se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Pentru anul 2019, cuantumul sprijinului financiar este de 1,7964 lei/litru motorina.

Schema de ajutor de stat reprezinta reducerea accizei, care se acorda sub forma de rambursare, respectiv diferenta dintre nivelul accizei standard prevazut in Codul fiscal si nivelul accizei reduse.

Reamintim ca prin Hotararea Guvernului nr.748/2018 a fost instituita schema de ajutor de stat, pentru perioada 2018-2020, pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizata la efectuarea lucrarilor in acvacultura.

In aceasta categorie se incadreaza: transportul materialului piscicol, puiet in diferite stadii de dezvoltare, remonti, reproducatori, peste de consum, materii prime si materiale in interiorul fermei, lucrarile agricole in ferme de acvacultura pe cuvetele helesteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare, precum si transportul materialului piscicol, puiet in diferite stadii de dezvoltare, remonti, reproducatori, peste de consum, in afara fermei cu auto propriu.

Se estimeaza ca aproximativ 38 de persoane juridice care desfasoara activitati in acvacultura vor beneficia de ajutorul de stat privind reducerea accizei la motorina.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE