Noi discutii despre biosecuritate cu oficialii de la Bruxelles. Sanatatea animalelor, prioritara pentru Presedintia romana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 26 – 27 martie 2019, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentele, dr. Geronimo Raducu BRANESCU impreuna cu vicepresedintele dr. Laszlo NAGY CSUTAK si directorul general dr. Cristian Duicu au participat la Bruxelles la reuniunea sefilor serviciilor veterinare (CVO).

In cadrul reuniunii CVO s-au prezentat si discutat subiecte cu privire la: biosecuritate (concept general ca strategie unitara privind supravegherea si protectia sanatatii animalelor in Uniunea Europeana), rezultatul reuniunii subgrupului de experti al The Global Framework for the Progressive Control of Transboundary Animal Diseases (GfTAD), care a avut loc in perioada 11-12 martie 2019 la Praga, informarea Comisiei Europene cu privire la stadiul activitatii pentru adoptarea actelor delegate si de punere in aplicare a Regulamentului privind controalele oficiale, precum si a Regulamentului privind sanatatea animalelor.

Obiectivul Presedintiei romane este de a identifica elementele necesare consolidarii capacitatii de preventie a UE fata de bolile cu contagiozitate ridicata si caracter transfrontalier, care sa fie aplicate, in mod armonizat, de catre toate statele membre.

Activitatea Presedintiei romane privind tema biosecuritatii urmareste sa inglobeze si strategia aplicabila spatiului comunitar pentru pesta porcina africana, atingand si nevoile specifice, de la nivel national.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE