Guvern: pachet important de masuri pentru domeniul imbunatatirilor funciare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta Guvernului din 29 martie 2019 a fost aprobata o Hotarare de Guvern prin care se instituie masuri legislative care vizeaza atat normele metodologice de aplicare a legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, cat si organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF).

Astfel, actul normativ aprobat astazi instituie masuri de armonizare a normelor metodologice cu forma revizuita a legislatiei cadru, respectiv Legea 138/2004, referitoare la:

  • Dispozitiile aplicabile organizatiilor de imbunatatiri funciare si federatiilor de organizatii de imbunatatiri funciare,
  • Reglementarea dreptului de proprietate asupra infrastructurii de imbunatatiri funciare si a terenului,
  • Amenajarile de imbunatatiri funciare declarate de utilitate publica, precum si la serviciile de imbunatatiri funciare.

In ceea ce priveste masurile pentru reorganizarea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, acestea vizeaza Regulamentul de organizare si functionare al Agentiei, aprobat prin HG nr. 615/2014.

Prin reorganizarea in 41 de filiale teritoriale, ANIF va asigura cresterea calitatii serviciilor prestate, scurtarea timpului de interventie, reducerea timpului de punere in practica a deciziilor si a circuitului documentelor din procedura de promovare a obiectivelor de investitii, eliminarea costurilor necesare deplasarii personalului intre filialele teritoriale actuale si unitatile de administrare, imbunatatirea relatiilor ierarhice.

In urma actului normativ adoptat, de aceste noi reglementari vor beneficia organizatiile utilizatorilor de apa pentru Irigatii care modernizeaza infrastructura secundara de irigatii prin accesarea masurilor cuprinse in Programul National de Dezvoltare Rurala, precum si ANIF.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE