Conferinta LEADER: masurile de finantare care vor fi lansate in viitorul apropiat

Facebook
Twitter

Secretarul de stat Teodora Gabriela GHENIU a participat in perioada 25-26 iunie 2019 la reuniunea Grupurilor de Lucru LEADER 2014-2020 – ”Rezultate si Perspective”, ce a avut loc la Tusnad.

Principalele subiectele au vizat analiza rezultatelor implementarii Strategiilor de Dezvoltare Locala si informatii legate de pregatirea si implementarea proiectelor de cooperare ale Grupurilor de Actiune Locala ( GAL ) prin intermediul abordarii LEADER si concluzii in urma procesului de evaluare a Strategiilor de Dezvoltare Locala realizata de GAL-uri.

In cadrul intalnirii au fost prezentate exemple de bune practici ce au constat in vizite pe teren la doua proiecte din zona neagricola. Astfel, cei prezenti au vizitat un atelier de croitorie din comuna Leliceni, judetul Harghita care a accesat fonduri europene pentru construirea unei hale de productie si dotarea cu masini si echipamente specifice. Cel de-al doilea proiect vizitat a fost o asociatie de turism din Baile Tusnad, unde a fost creat un spatiu de agrement avand ca scop principal imbunatatirea infrastructurii asociatiei in ramura de sport si activitati recreative – paintball.

Pe parcursul reuniunii au mai fost prezentate doua initiative de proiecte inovatoare pe sM 19.3 – componenta B de coordonare.

Evenimentul de la Baile Tusnad a fost ultimul dintr-o serie de 24 intalniri ale Grupurilor de Lucru LEADER organizate in perioada 2018-2019 la care au participat peste 2.700 de persoane.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE