Comisia Europeana majoreaza bugetul Politicii Agricole. Cine va beneficia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana isi doreste suplimentarea bugetului alocat Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027, astfel incat agricultura europeana sa primeasca, in fiecare an, un buget cu 2% mai mare fata de anul 2020, noteaza AFP.

Prin noul proiect se urmareste „sprijinirea fermierilor ca garanti ai securitati alimentare si implementarea Pactului Ecologic in sectorul agricol”, a dat asigurari marti comisarul pentru agricultura, Janusz Wojciechowski.

In primul proiect de buget pentru perioada 2021 – 2027, CE a propus aprobarea sumei de 365 de miliarde de euro pentru PAC, in scadere cu 5% fata de cea alocata pentru intervalul 2013 – 2020, cand Marea Britanie era un contributor major.

Propunere CE: o majorare a bugetului cu 26,4 miliarde de euro

Proiectul de buget pentru 2021 – 2027 al Uniunii Europene, cunoscut sub denumirea de cadru financiar multianual, este in valoare de aproximativ 1.100 de miliarde de euro, iar aproximativ o treime reprezinta alocarea pentru Politica Agricola Comuna.

Sumele destinate Politicii Agricole Comune reprezinta cea mai importanta parte a bugetului Uniunii Europene. Odata cu Brexit, bugetul alocat PAC va scadea in mod automat, insa unele state membre vor sa se aloce sume mai mari pentru a finanta alte prioritati, in timp ce pentru altele prioritatea este mentinerea PAC.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE