septembrie 28, 2021

Comisia Europeana majoreaza bugetul Politicii Agricole. Cine va beneficia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana isi doreste suplimentarea bugetului alocat Politicii Agricole Comune (PAC) 2021-2027, astfel incat agricultura europeana sa primeasca, in fiecare an, un buget cu 2% mai mare fata de anul 2020, noteaza AFP.

Prin noul proiect se urmareste „sprijinirea fermierilor ca garanti ai securitati alimentare si implementarea Pactului Ecologic in sectorul agricol”, a dat asigurari marti comisarul pentru agricultura, Janusz Wojciechowski.

In primul proiect de buget pentru perioada 2021 – 2027, CE a propus aprobarea sumei de 365 de miliarde de euro pentru PAC, in scadere cu 5% fata de cea alocata pentru intervalul 2013 – 2020, cand Marea Britanie era un contributor major.

Propunere CE: o majorare a bugetului cu 26,4 miliarde de euro

Proiectul de buget pentru 2021 – 2027 al Uniunii Europene, cunoscut sub denumirea de cadru financiar multianual, este in valoare de aproximativ 1.100 de miliarde de euro, iar aproximativ o treime reprezinta alocarea pentru Politica Agricola Comuna.

Sumele destinate Politicii Agricole Comune reprezinta cea mai importanta parte a bugetului Uniunii Europene. Odata cu Brexit, bugetul alocat PAC va scadea in mod automat, insa unele state membre vor sa se aloce sume mai mari pentru a finanta alte prioritati, in timp ce pentru altele prioritatea este mentinerea PAC.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE