Comisia Europeana a lansat Observatorul pietei pentru carnea de porc si vita

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a lansat de curand un nou Observator al preturilor pentru carnea de vita si porc, pentru a pune la dispozitia tuturor celor interesati cele mai noi evolutii ale pietei.

Observatorul va fi mai exact un site web care va furniza rapoarte perioadice asupra preturilor de comert, precum si asupra costurilor de productie. De asemenea, vor fi puse la dispozitia utilizatorilor si analize pe termen scurt ale pietei.

„Cred in piete si in puterea acestora de a crea exporturi, locuri de munca si profit pentru fermieri. Insa pietele functioneaza numai in cand actorii implicati au acces la informatiile potrivite, la momentul potrivit”, a declarat Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan.

In luna martie 2016, Comisia Europeana a inaugurat Observatorul pentru piata laptelui.

In Romania, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze in tara noastra un observator al carnii de porc, care sa monitorizeze piata.

Din cauza embargoului rus si a situatiei dificile din piata, Comisia Europeana a prevazut anul trecut pentru Romania un sprijin financiar in valoare totala de 11.145.958 euro, destinat fermierilor din sectorul laptelui, precum si cel al carnii de porc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE