Comisia Europeana a lansat primul Atlas al speciilor de arbori din Europa

Facebook
Twitter

Comisia Europeana, prin Centrul Comun de Cercetare (JRC), a lansat de curand un atlas al speciilor de arbori pe care ii putem intalni pe continentul european, prima lucrare completa si actualizata de acest tip.

Publicatia ofera informatii despre diferitele specii de arbori care pot fi regasite in padurile europene, insa trage totodata si un semnal de alarma asupra amenintarilor la adresa fiecarei specii in parte.

Atlasul are drept scop cresterea gradului de constientizare asupra importantei padurilor, subliniind astfel beneficiile pe care oamenii le au de pe urma ecosistemelor forestiere.

„Felicit realizarea acestei publicatii despre una dintre cele mai bogate resurse naturale ale Europei. Invatand mai multe despre copaci si paduri, vom putea aprecia cu adevarat rolul lor deosebit de important in mediul nostru, economiile noastre, precum si in vietile noastre. Acest atlas ne va ajuta sa luam decizii mai bune in vederea protejarii padurilor din Europa”, a declarat Karmenu Vella, Comisarul European pentru Mediu, Afaceri Maritime si Pescuit.

Padurile din Europa sunt niste ecosisteme remarcabile, precum si o resursa naturala deosebit de pretioasa.

Atlasul european al speciilor de arbori cuprinde nu mai putin de 53 de autori, fiind disponibil momentan doar in limba engleza.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE