Masurile de sprijin pentru sectorul fructelor si legumelor, prelungite de Comisia Europeana

Facebook
Twitter

Masurile de sprijin pentru sectorul fructelor si legumelor, introduse pentru a ajuta cultivatorii afectati de embargoul rusesc, au fost prelungite pana in iunie 2017, potrivit unui anunt al Comisarului European pentru Agricultura, Phil Hogan.

Masura de sprijin a acestor sectoare agricole a fost introdusa pentru prima data in 2014, ca urmare a embargoului rus pentru produsele agroalimentare din Europa, si a fost prelungita deja cu un an in 2015.

„Prelungirea masurilor de sprijin pentru sectorul fructelor si legumelor este o demonstratie concreta a solidaritatii Comisiei Europene cu cultivatorii europeni de fructe si legume care au fost afectati de embargoul rusesc. De la introducerea embargoului, Comisia a implementat o serie de masuri de sprijinire a producatorilor din mai multe sectoare, recunoscând situatia dificila in care se afla”, a declarat comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan.

Masurile de sprijin constau in principal in retrageri de produse de pe piata pentru distribuirea gratuita catre o serie de organizatii caritabile si alte scopuri (precum hrana animalelor, compost sau distilare). Masurile acopera tomatele, morcovi, varza, conopida, brocoli, castravetii, ciupercile, merele, perele, prunele, strugurii de masa, kiwi, portocalele, clementinele, mandarinele, lamâile, piersicile si nectarinele, ciresele si curmalele, potrivit Agerpres.

De la introducerea embargolui rusesc, in luna august 2014, o cantitate totala de cantitate totala de 1,13 milioane tone de fructe si legume a beneficiat de masuri exceptionale de sprijin de la UE in valoare de 280 milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE