Ce productii la hectar a obtinut anul acesta Gheorghe Lamureanu si pe ce culturi mizeaza pentru 2016

Facebook
Twitter

Anul agricol 2015 a fost unul destul de bun pentru celebrul fermier Gheorghe Lamureanu, acesta reusind sa aiba productii de aproape 9 tone la culturile de grau de panificatie si grau furajer. De asemenea, o alta cultura de care agricultorul constantean a fost foarte mandru in acest an este si cea de coriandru, unde a obtinut circa 2 tone la hectar.

„Anul acesta a fost unul pun pentru culturile de toamna. Datorita precipitatiilor din ultimele luni ale anului, precum si iernii blande, culturile s-au putut dezvolta. Astfel, am obtinut niste productii mari pentru istoria acestei localitati. De exemplu, la grau si mai ales la graul furajer am avut circa 9 tone pe hectar. La soiurile romanesti in jur de 6 tone. La orz am avut o productie medie de aproape 8,5 tone. In schimb insa, la culturile de primavara, cantitatile au fost mai moderate, dar am reusit sa-mi recuperez investitia”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, ing. Gheorghe Lamureanu.

O alta productia obtinuta in acest an de care este mandru Gheorghe Lamureanu este si cea de coriandru. „In acest an, o surpriza deosebit de placuta am avut din partea culturii de coriandru, la care am obtinut circa 2 tone pe hectar. Aici si pretul s-a mentinut astfel ca am reusit sa am un profit frumusel. La aceasta cultura insa trebuie sa speculezi putin perioada de semanat”, mai spune fermierul constantean.

De asemenea, o alta cultura pe care Gheorghe Lamureanu o seamana de cel putin 10 ani este cea a mazarei furajere.

„In ultimii zece ani am cultivat mazare furajera pe aproape 50-60 de hectare. Este o cultura premergatoare foarte buna pentru culturile de grau Anul acesta am avut un an foarte secetos. Pe 7 martie am avut semanatul si am recoltat-o pe 20 iulie. Am obtinut circa 4 tone pe hectar. Singura ploaie a fost in aprilie, apoi a mai plouat pe 16 august. a crescut frumos”, a mai spus fermerul constantean.

Pe langa culturile sale traditionale, Gheorghe Lamureanu intentioneaza sa planteze anul viitor si naut, pe o suprafata de circa 50 de hectare. „In 2016 vreau sa infiintez si o cultura de naut. Am avut pana acum doar cateva loturi experimentale. Am deja o oportunitate pentru aceasta cultura”, a mai spus agriculturol.

Fermierul constanean Gheorghe Lamureanu lucreaza mai bine de 1.400 de hectare de teren agricol la Agigea, cultivand grau, orz, mustar, coriandru, mazare furajera, floarea-soarelui si porumb.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE