Cand va plati APIA subventia la motorina pentru trimestrul II

Facebook
Twitter

Agentia de Plati urmeaza in perioada imediat urmatoare sa plateasca fermierilor subventia pentru motorina utilizata in agricultura, aferenta trimestrului II 2016, potrivit Agerpres.

„Pentru motorina in agricultura s-a aprobat ordinul si urmeaza sa se dea cea aferenta trimestrului doi. Sunt in curs de elaborare si aprobare acte normative pentru sustinerea sectorului de crestere a porcilor, prin acordarea unor ajutoare de minimis. Stim cu totii ca s-au aprobat hotararile legate de sustinerea sectorului de ovine si caprine, sectorului de bovine, plus ca platile au fost acordate pentru 95% din totalul fermierilor”, a declarat Elena Tatomir, director general al Directiei Generale Politici Agricole si Industrie Alimentara din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in cadrul unei conferinte.

Fermierii au putut depune cererile de plata pentru subventia la motorina, aferenta trimestrului II pana la data de 1 august inclusiv.

In Monitorul Oficial a fost publicata luni, 10 octombrie 2016, o Hotarare de Guvern care stabileste bugetul aferent anului 2016 pentru restituirea accizei de la motorina utilizata in agricultura.

Pentru anul 2016, bugetul alocat pentru subventionarea motorinei folosite in agricultura este de 647.248.803 lei, respectiv aproximativ 145 milioane euro. Procedura de acordare a acestor subventii este rambursarea in baza unor documente justificative.

Valoarea accizei restituite este de 99,498 lei/ 1000 litrii, conform HG nr. 1174/2014, actul normativ ce reglementeaza acest ajutor de stat.

Oficialul din minister a mai precizat ca Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) a platit circa 2,5 miliarde de euro fermierilor si, pana la sfarsitul anului, suma va creste la 3,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE