alocare

2 mai, termen limita pentru banii APIA

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 02.05.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 ianuarie – 31 martie 2017 (trim. I al anului 2017).

Read More »

Guvernul a aprobat bugetul pentru subventionarea motorinei

Sprijinul de care beneficiaza agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura va fi acordat si in 2017, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Read More »

Bani pentru subventiile fermierilor

Bugetul Ministerului Agriculturii a fost adoptat de catre senatori si deputati cu 176 de voturi pentru, 70 impotriva si nicio abtinere, in forma avizata inclusiv de catre Comisiile reunite de buget-finante.

Read More »
apicultura

Schimbari radicale pentru Programul National Apicol 2017-2019: Asociatiile apicole, in imposibilitatea de a mai face deconturi in numele apicultorilor

Una dintre cele mai importante modificari propuse de ministerul Agriculturii vizeaza modul de decontare a cheltuielilor prin PNA. Daca pana acum asociatiile apicole erau cele care derulau acest proces, odata cu noul Program National Apicol 2017-2019 apicultorii ar putea sa depuna individual cererile de decontare a cheltuielilor.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE