Ministrul Agriculturii anunta noi detalii despre plata avansului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recent ca fermierii romani vor primi incepand de saptamana viitoare avansul din subventii, suma care urmeaza sa fie platita agricultorilor ridicandu-se la peste un miliard de euro, informeaza Agerpres.

“Chiar daca nu vor incepe platile din 16 octombrie, in mod sigur saptamana viitoare vor incepe. Vestea buna este ca suma va fi foarte mare, mai mult decat dublu fata de anul trecut, undeva la 130 de euro, iar regulamentul european spune ca se poate da 70% din plati in avans. Avem angajament din partea APIA si a furnizorului de soft ca modulul functioneaza corect si ca vom fi in masura sa platim intre 700.000 si 800.000 de beneficiari dintre cei 900.000 care au depus cererea de plata in acest an. In acest context, sper sa reusim sa platim undeva catre un miliard de euro, ceea ce inseamna enorm fata de anul trecut, cand in ultimele zile din noiembrie, din cauza intarzierilor, am platit doar 262 milioane de euro. Si atunci s-au facut eforturi foarte mari pe ultima suta de metri”, a declarat Irimescu.

Seful MADR a precizat de asemenea ca fermierii aflati in control, dar care au un risc scazut de eroare, vor putea beneficia si ei de avans, desi teoretic banii pentru acestia se platesc dupa data de 1 ianuarie si dupa efectuarea controlului administrativ.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE