Bill Gates: o criza agricola fara precedent ameninta omenirea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fundatia Bill & Melinda Gates au oferit publicului un raport, care anticipeaza o criza agricola fara precedent la nivel global.

O criza agricola gigantica, in special pentru tarile expuse din punct de vedere climatic, se va abate asupra lumii.

Din acest motiv, este nevoie de strategii de adaptare, de sprijin si de finantare, toate in regim de urgenta, cu o atentie deosebita pentru Africa.

Aceste lucruri sunt sustinute de cel mai recent raport prezentat de Fundatia Bill & Melinda Gates.

De ceva timp, Fundatia incearca, prin finantare si adunari, sa faca lumina asupra unora dintre principalele probleme globale, de la criza climatica pana la redresarea post-Covid-19.

In raport se consemneaza ca o crestere a temperaturilor in lacurile din intreaga lume a fost detectata si este legata de emisiile de gaze cu efect de sera.

Aceste ecosisteme, de care depind milioane de oameni, sunt expuse riscului, putand perturba viata de zi cu zi a omului.

Citeste si: Risipa alimentara atinge cote uriase: Romania arunca anual 2,55 milioane de tone de hrana

Si oficialii romani admit ca o criza agricola este posibila

Despre o eventuala criza agricola, cauzata fie de schimbarile climatice, fie de pandemia prin care trece omenirea, au vorbit si mai multi specialisti romani, printre care si Dacian Ciolos, fost comisar european pentru agricultura, care a admis ca un astfel de risc este real, dat fiind contextul actual.

„Evident, exista intotdeauna un astfel de risc, pentru ca la nivel mondial mai multe tari au fost afectate de aceasta criza a coronavirusului, care a oprit activitatea economica si asta are repercursiuni, asa cum am spus si asupra sectorului agroalimentar.

Dar oricum va trebui sa ne pregatim pentru anii viitori, pentru transformari profunde in agricultura, pentru ca asa cum am spus, prioritatea aceasta de reducere a impactului practicilor agricole asupra mediului, de a polua mai putin, de a emite mai putin carbon, introducerea noilor tehnologii digitale in agricultura, vor fi provocari si pentru agricultura din Romania, dar pot in acelasi timp sa fie si oportunitati, daca ne pregatim din timp pentru asta”, a declarat Dacian Ciolos.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE