Atentie, fermieri! Ministrul Oros anunta cum puteti primi despagubirile pentru seceta. Cererile se depun la APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a precizat ca Ordonanta de urgenta pentru acordarea despagubirilor pentru seceta a plecat catre Ministerul Finantelor, iar fermierii care doresc sa obtina sprijinul se pot inscrie la APIA, cu cererile de plata, in zece zile de la publicarea ordonantei.

Ministerul Agriculturii aloca 850 de milioane lei despagubiri pentru seceta ceea ce asigura minimum 80% din cuantum, care va fi directionat in luna septembrie, urmand ca restul sa fie acordat fermierilor la rectificarea din octombrie.

„Dupa ce noi am incheiat intalnirea cu liderii fermierilor, Ordonanta a plecat la Ministerul Finantelor cu aceasta suma, de 850 milioane lei. Eu as dori ca aceasta ordonanta sa treaca foarte repede, daca se poate si maine, in asa fel incat, conform textului din Ordonanta, in zece zile de la publicarea Ordonantei, fermierii sa se inscrie la APIA cu acele cereri de plata unde vor trece suma maxima, adica 925 lei, unde se adauga procesul verbal si datele bancare, iar in momentul in care cele zece zile expira, in foarte scurt timp, banii vor fi virati in conturile fermierilor. Suma minima calculata si estimata astazi de noi fiind undeva de 80%. Sigur ca sansele sunt ca ea sa fie mai mare, dar minimum 80% din cuantumul maxim este asigurat prin aceasta alocare de 850 milioane lei”, a spus Adrian Oros intr-o conferinta de presa.

Ministrul, noutati despre sprijinul pentru crescatorii de animale

Ministrul Agriculturii a precizat ca, in ceea ce priveste sprijinul pentru sectorul zootehnic, saptamana viitoare va oferi mai multe detalii.

„Saptamana viitoare va vom da detalii despre cuantumul schemelor de sprijin pentru tot ceea ce inseamna sector zootehnic. Am avut nevoie de cifrele finale de la rectificare. Am avut nevoie de o intalnire finala cu liderii marilor asociatii pentru a gandi cum anume si cat anume sa repartizam fiecarui sector in parte”, a adaugat seful de la MADR.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE