E oficial! Ministerul Agriculturii a primit banii necesari acordarii despagubirilor pentru seceta. Cand vor fi acordati banii fermierilor?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu suma de 3,445 miliarde de lei, lucru care permite MADR sa acorde despagubirile pentru seceta „asa cum nu s-a mai facut de multi ani” a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„In sedinta de Guvern, bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost suplimentat cu 3,445 miliarde de lei.

Acest lucru ne permite sa acordam despagubiri pentru seceta asa cum am promis si cum nu s-a mai facut de multi ani. Ne permite sa facem platile in avans pentru subventiile din campania 2020. Vreau sa fac o precizare: am facut demersurile la Comisie ca anul acesta subventiile sa fie acordate mai repede cu o luna. Asteptam aprobarea Comisiei. Suntem pregatiti. De asemenea, ne permitem sa compensam cat mai echitabil si obiectiv toate pierderile inregistrate si de cei din sectorul zootehnic, crescatorii de bovine, ovine, caprine, porcine, de pasari si de cei din apicultura, pierderi suferite datorita evolutiei pandemiei de Covid-19″, a declarat ministrul Oros.

Ministrul a multumit atat ministrului finantelor cat si premierului, pentru ca „agricultura si industria alimentara este o prioritate pentru Guvernul Romaniei”, lucru demonstrat de altfel si de “sumele alocate in programul national de rezilienta si redresare”.

„Asa cum am promis ne tinem de cuvant si speram ca la rectificarea din octombrie, asa cum a promis ministrul Citu (ministrul Finantelor n.r.) sa acoperim si celelalte nevoi pe care agricultura romaneasca le are”, a incheiat ministrul Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE