drone agricole

Ministrul Bolos, discutii despre consolidarea agriculturii durabile si a gestionarii apei cu un oficial dintr-o tara importanta

Facebook
Twitter

Ministerul fondurilor europene, Marcel Bolos, s-a intalnit cu David Saranga, ambasadorul Statului Israel la Bucuresti, alaturi de care a discutat despre cooperarea in domeniul agriculturii durabile, gestionarea apei si utilizarea inteligentei artificiale in agricultura.

„Discutiile celor doi oficiali s-au axat pe continuarea relatiilor de colaborare, in conditiile in care ca statul Israel reprezinta cel mai apropiat aliat si partener strategic al Romaniei in Orientul Mijlociu, precum si un partener global de incredere. Ambele parti si-au exprimat interesul in vederea consolidarii cooperarii bilaterale in domeniul agriculturii durabile si gestionarii apei, in domeniul sanatatii si IT. De asemenea, dezvoltarea inteligentei artificiale a constituit un subiect important pe agenda intrevederii, cele doua parti manifestandu-si interesul de a realiza un parteneriat comun prin care echipe comune de experti din cele doua tari pentru a colabora in diferite sectoare”, potrivit unui comunicat al MFE.

Ministerul Marcel Bolos a prezentat prioritatile Romaniei in contextul negocierilor viitorului cadru financiar multianual al UE, subliniind importanta unor domenii relevante precum digitalizarea, infrastructura, sanatatea si sistemul medical, domenii in care Statul Israel a ar putea oferi asistenta prin modele de succes.

Cei doi oficiali au mentionat, de asemenea, buna cooperare in plan multilateral si au trecut in revista subiectele de interes comun de pe agenda regionala si internationala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE