Anuntul MADR despre fondurile dedicate acvaculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directia Generala Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM) a fost prezenta la Targul International de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2017.

In perioada 25-29.10.2017 DGP – AMPOPAM a participat, alaturi de reprezentantii Federatiei Zonelor Pescaresti (FZP) si ai Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG) la Targul International de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei – INDAGRA 2017.

Cu acest prilej, pe parcursul celor 5 zile, expertii din cadrul DGP AM POPAM, ai FZP si ai FLAG-urilor, au raspuns intrebarilor potentialilor beneficiari ai POPAM/publicului larg, au diseminat peste 1000 de materiale informative si au realizat sondaje de opinie/chestionare cu privire la nivelul de vizibilitate al POPAM si la consumul de peste/produse din peste in Romania.

Cu ocazia participarii la acest targ international a fost organizata, in data de 27.10.2017, o conferinta de promovare a POPAM la care au participat peste 90 de persoane.

La acest eveniment au participat, alaturi de Secretarul de Stat Danut Alexandru Potor, de conducerea si de experti ai DGP AMPOPAM si reprezentanti ai: FZP, FLAG-urilor, patronatului pestelui, primariilor, ai potentialilor beneficiari, ai firmelor de consultanta, precum si ai mass media.

Subiectele abordate au vizat: cele mai relevante masuri din cadrul POPAM 2014-2020, conditiile de accesare a acestora, principalele dificultati in accesarea masurilor si demersurile initiate in vederea solutionarii acestora. Secretarul de Stat a adus in discutie tematici precum: modificarea POPAM 2014-2020, importanta FLAG-urilor in procesul de dezvoltare al zonelor pescaresti, introducerea schemelor de ajutor de stat,etc.

Totodata, in vederea promovarii inovarii si a dezvoltarii sustenabile in domeniul acvaculturii, un grup de elevi din Galati au fost invitati sa prezinte, atat la standul POPAM cat si in cadrul conferintei, un robot format din 20 de motoare sincronizate care poate hrani pestii automat, curata bazinul acestora, regleaza calitatea apei si separa pestii ajunsi la maturitate – cu acest proiect, elevii vor concura la Olimpiada Internationala de Robotica 2017.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE