ANSVSA, amenzi record acordate comerciantilor din industria agroalimentara. Care au fost neregulile descoperite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 29.07.2019 – 04.08.2019, medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, 288 de unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Controalele au vizat: 190 de unitati de alimentatie publica, 4 pizzerii, 2 pensiuni, 6 cantine, 3 cofetarii/patiserii, 19 laboratoare de cofetarie/patiserie, 55 de magazine alimentare, un supermarket, 2 tonete de inghetata, 5 depozite alimentare si o unitate de produse congelate.

In urma acestor controale s-au constatat urmatorele deficiente:

manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

absenta documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP;

folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor si utilajelor in stare insalubra.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 33 de unitati, respectiv 13 restaurante, 5 unitati tip fast – food, 4 unitati tip bufet, 3 magazine alimentare, 2 baruri, 4 laboratoare cofetarie/patiserie, o toneta inghetata si o pizzerie au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 275.200 de lei.

Va reamintim ca, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supravegheaza si verifica  permanent unitatile aflate pe Litoralul romanesc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE