Decizie importanta pentru infrastructura de irigatii. Ce hotarare a fost aprobata ieri?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobata o Hotarare care completeaza Anexa nr.1 „Obiective ale infrastructurii principale de irigatii propuse pentru reabilitare” la Anexa Hotararii Guvernului nr.793/2016 pentru aprobarea Programului national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania.

Prezentul act normativ vizeaza nominalizarea obiectivelor la care se vor desfasura lucrarile de reabilitare si receptie, respectiv constructii hidrotehnice existente si componentele acestora, noduri hidrotehnice, sisteme de drenaj, drumuri de exploatare, subtraversari DN, CF, intersectii ale infrastructurii de transport energie electrica, transport gaze si titei prin conducte, cablaje optice, telefonice si telecomunicatii, alte infrastructuri nationale nenominalizate.

Prezenta hotarare urmareste reabilitarea si finalizarea obiectivului “Canal magistral Siret-Baragan – Etapa I”, pe tronsonul cuprins intre Km 0+000 pana la km 14+570, in scopul indeplinirii rolului de infrastructura principala de irigatii capabila sa asigure sursa de apa pentru aplicarea irigatiilor.

Completarile propuse in actul normativ nu presupun costuri suplimentare, acestea incadrandu-se in suma de 1,015 miliarde euro alocata pentru finantarea Programului National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii din Romania.

Reamintim ca prin OUG 4/2019 s-a aprobat transmiterea obiectivului de investitii “Canal magistral Siret-Baragan”, din administrarea Ministerului Apelor si Padurilor, prin Administratia Nationala “Apele Romane”, in administrarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare.

Totodata, obiectivul “Canal magistral Siret-Baragan – Etapa I” s-a declarat infrastructura principala de irigatii de utilitate publica si a fost inclus in Programul national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania, aprobat prin HG nr. 793/2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE