MADR, noutati despre sprijinul financiar pentru crescatorii de gaini

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale realizeaza demersuri pentru a demara implementarea Programului de sustinere a crescatorilor de suine pentru activitatea de reproductie si a Programului de sustinere pentru activitatea de reproductie, incubatie si de crestere in sectorul avicol.

In vederea asigurarii unei aplicari cat mai corecte, eficiente, transparente si unitare a celor doua programe, in perioada 30 – 31 iulie 2019 au avut loc instruiri de pregatire a personalului din cadrul directiilor pentru agricultura judetene (DAJ) in judetele: Suceva, Botosani, Neamt, Iasi, Harghita, Bacau, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galati, Satu – Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Bistrita – Nasaud, Cluj, Mures, Alba, Arad, Sibiu, Timisoara, Hunedoara, Caras – Severin, Valcea. Instruirile au fost realizate de catre specialisti de la Directia Politici in Zootehnie din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

In cadrul intalnirilor au fost discutate aspecte privind depunerea cererilor de inregistrare, verificarea documentelor, aprobarea finantarii celor doua programe deosebit de importante care vor conduce la dezvoltarea sectorului de crestere a suinelor si a pasarilor.

Prin aceste programe se doreste sprijinirea crescatorilor de porcine si pasari, prin sporirea veniturilor,  imbunatatirea nivelului de trai al acestora, precum si evitarea depopularii spatiului rural.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE