In urmatoarele doua saptamani, vremea ramane una caniculara, insa vor exista si perioade de instabilitate atmosferica, in care vor predomina precipitatiile, se arata in prognoza publicata de ANM.
In Banat, vremea se va incalzi pana in cursul zilei de joi (8 iulie), va deveni caniculara, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 36 de grade. Treptat, pana la sfarsitul intervalului, maximele termice vor avea tendinta de scadere spre o medie regionala de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere, iar pana vineri (9 iulie) media acestora va ajunge sa se situeze in jurul a 20 de grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de anticipatie, valorile nocturne vor marca o scadere usoara, iar media acestora va ajunge la 17 – 18 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi in crestere dupa data de 13 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In regiunea Crisanei, valorile diurne vor fi in crestere pana joi (8 iulie), vremea va deveni caniculara, iar maximele vor avea media in jurul a 35 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie regionala de 30 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere, iar pana vineri (9 iulie) media acestora va ajunge sa se situeze in jurul a 19 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, valorile nocturne vor marca o scadere usoara, iar media acestora va ajunge la 16 – 17 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi in crestere dupa data de 13 iulie, perioada in care vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In Transilvania, pe timpul zilelor, temperaturile vor creste pana in cursul zilei de vineri (9 iulie), iar vremea va deveni calduroasa, cu o medie a maximelor ce se va situa in jurul a 31 de grade, valoare ce se va mentine, cu usoare variatii, pana pe 13 iulie. Dupa aceasta data, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie regionala de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere, iar pana vineri (9 iulie) media acestora va ajunge sa se situeze in jurul a 16 grade. Apoi, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, vor fi variatii ale valorilor nocturne, iar media acestora va oscila intre 14 si 16 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata la inceputul primei saptamani si dupa data de 13 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In Maramures, valorile termice diurne vor fi in crestere pana spre sfarsitul primei saptamani (9 iulie), vremea va deveni calduroasa, iar media maximelor se va situa in jurul a 33 de grade. Dupa aceasta data, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere, mai accentuata dupa data de 13 iulie, spre o medie regionala de 29 de grade. Temperaturile minime vor fi in crestere, iar pana vineri (9 iulie) media acestora va ajunge sa se situeze in jurul a 18 grade. Pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, vor fi variatii usoare ale valorilor nocturne, iar media acestora va fi in general de 16 – 17 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata la inceputul primei saptamani, dar mai ales dupa data de 13 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In Moldova, temperaturile vor fi in crestere pana la inceputul celei de-a doua saptamani (13 iulie), vremea va deveni calduroasa, iar maximele vor avea media de 32 – 33 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie regionala de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variatii pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei saptamani si in jurul datei de 14 iulie si cele mai scazute, de 17 grade, in jurul datelor de 10 si 17 iulie. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata in primele zile ale intervalului si dupa data de 14 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In Dobrogea, valorile diurne vor creste treptat pana in data de 13 iulie, cand vremea va deveni local calduroasa, iar maximele vor avea media de 31 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie regionala de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea variatii pe tot parcursul intervalului, cu cele mai ridicate medii, de 21 de grade, la mijlocul primei saptamani si in jurul datei de 14 iulie, si cele mai scazute, de 19 grade, in jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata mai ales in primele zile ale intervalului, dar si dupa data de 15 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In Muntenia, variatiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea mentinandu-se calduroasa, izolat caniculara la inceputul celei de-a doua saptamani (13 – 14 iulie) cand media maximelor va urca spre 34 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie regionala de 31 de grade. Temperaturile minime vor avea variatii pe parcursul celor doua saptamani, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei saptamani si in jurul datei de 15 iulie si cele mai scazute, de 17 grade, in jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in primele zile ale intervalului si dupa data de 14 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
In Oltenia, pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne vor avea usoare variatii. Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara in primele zile si la inceputul celei de-a doua saptamani (12 – 14 iulie), cand media se va situa in jurul a 34 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie de 32 de grade. Temperaturile minime vor avea variatii pe parcursul celor doua saptamani, cu cele mai ridicate medii in jurul a 19 grade la mijlocul primei saptamani si in jurul datei de 15 iulie, si cele mai scazute, de 17 grade, in jurul datei de 11 iulie. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata dupa data de 14 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.
La munte, variatiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar vremea va fi calda mai ales in intervalul 7-14 iulie, cand media maximelor se va situa in jurul a 22 de grade. Pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinta de scadere spre o medie de 19 – 20 de grade. Temperaturile minime vor avea variatii usoare pe parcursul celor doua saptamani, iar media acestora va oscila intre 11 si 13 grade. Probabilitatea de aparitie a manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in intervalul 5-8 iulie, dar mai ales dupa data de 13 iulie, cand vor fi posibile averse torentiale si cantitati importante de apa.