Ministrul Oros anunta productii agricole record: „Productiile vor fi foarte mari”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Productiile la cereale vor fi foarte mari in acest an, in conditiile in care principalele culturi arata foarte bine, a anuntat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, in cadrul unei emisiuni la TVR1.

„Cu siguranta ca sunt zone in tara care sunt afectate si noi avem o statistica aici, 28.000 de hectare, din cele doua milioane de hectare, sunt afectate de inundatii, furtuni si precipitatii puternice si inca 8.000 de hectare, de grindina. Pe cealalta suprafata, culturile arata foarte bine, iar previziunile spun ca recolta va fi una foarte mare. Productiile vor fi foarte mari.”, a declarat seful MADR.

Totodata, oficialul a explicat ca in ciuda fenomenelor meteo nefavorabile, productia totala nu va inregistra scaderi semnificative, comparativ cu anul agricol precedent, in care seceta, restrictiile impuse de pandemia de COVID-19, iar mai apoi inundatiile au compromis o mare parte din culturile cerealiere din tara noastra.

„Cu siguranta ca ceea ce se intampla in unele zone datorita precipitatiilor abundente fac ca recoltatul sa fie ingreunat si-n unele zone, productiile sa fie usor depreciate si sa intre in zona graului furajer, dar estimarile sunt de peste 5,9 milioane tone, comparativ cu anul trecut cand s-au produs sub 6 milioane tone si, repet, nu s-au scumpit deloc painea si graul panificabil datorita productiei. Celelalte elemente, legate de costul energiei, ar putea sa aiba un impact (asupra pretului n.r.), dar nu unul major”, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, miercuri seara la TVR1.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE