Fonduri europene pentru tinerii fermieri din diaspora. Sesiunea de depunere a cererilor s-a incheiat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sesiunea de primire a cererilor de finantare, din partea tinerilor fermieri din diaspora, solicitanti de fonduri europene pentru infiintarea sau dezvoltarea unei exploatatii agricole s-a incheiat luni, a anuntat AFIR.

Sesiunea de primire a cererilor de finantare pentru submasura 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), dedicata celor din diaspora, a fost prelungita pana la data de 5 iulie, termenul initial de inchidere fiind 4 mai 2021.

Alocarea financiara pentru aceasta sesiune continua a fost de 20 milioane de euro. Pragul de calitate pentru perioada mai-iulie este de 25 de puncte.

Potrivit AFIR, pana la data de 4 mai, au fost depuse 172 de proiecte a caror valoare insumeaza 6,9 milioane de euro. Pana la atingerea plafonului de depunere a proiectelor mai sunt disponibile fonduri in valoare de 23 de milioane de euro.

Sprijinul public acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, in valoare de 40.000 de euro sau de 50.000 de euro, in functie de dimensiunea exploatatiei agricole.

Finantarea se acorda tinerilor fermieri sub forma de suma forfetara in doua transe: 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in functie de implementarea corecta a planului de afaceri, fara a depasi trei ani (cinci ani pentru exploatatiile pomicole) de la semnarea documentului.

Acordarea sprijinului va fi proportionala cu gradul de indeplinire a Planului de Afaceri.

Sesiunea de primire a proiectelor dedicata tinerilor fermieri din diaspora a fost deschisa pe 4 ianuarie 2021.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE