ANM: variatii mari de temperaturi in urmatoarele doua saptamani si sanse slabe de precipitatii. Iata prognoza pentru fiecare regiune

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele doua saptamani, vremea va fi oscilanta, cu valori care vor scadea pana la 1 grad Celsius si cu medii maxime care pot ajunge chiar si la 8 grade Celsius. In aceasta perioada, precipitatiile vor fi slabe cantitativ, avand caracter local, se arata in prognoza ANM, valabila in intervalul 25 ianuarie – 7 februarie.

In Banat, in primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8 – 10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade.

Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. Temporar, se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

In Crisana, vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1 – 2 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne intre -5 si -4 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 6 – 8 grade, iar cea a minimelor pana in jurul a zero grade.

Variatii nesemnificative ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si a minimelor intre -4 si -2 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

In zona Transilvaniei, in primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in scadere, astfel ca media maximelor va tinde spre valori in jurul a -1 pana la 0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a minimelor intre -8 si -6 grade.

Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, valorile termice diurne ajungand in medie la 4 – 6 grade, iar cele nocturne spre medii se vor incadra intre -3 grade si -1 grad. Variatii usoare ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 2 si 4 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul a -5 grade. Temporar si cu caracter local se vor semnala precipitatii slabe, pe tot parcursul intervalului.

In Maramures, vremea se va raci in primele zile ale intervalului, iar media temperaturilor diurne va tinde spre valori de pana la zero grade (in 27 si 28 ianuarie). Temperaturile nocturne se vor incadra intre -6 si -5 grade (in noptile din perioada 27 – 29 ianuarie) si, ulterior, spre sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor creste treptat.

Astfel, media maximelor va ajunge pana la 4 – 6 grade, in timp ce minimele vor ajunge spre -2 grade. Regimul de temperatura va avea mici variatii, pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si cea a minimelor de la -4 la -3 grade. Se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar pe data de 25 ianuarie si in perioada 29 – 31 ianuarie acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

Pentru regiunea Moldovei, meteorologii estimeaza in primele zile ale intervalului o temperatura a aerului in scadere, cu medie a maximelor ce va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ doua grade (perioada 27-29 ianuarie). Totodata, minimele vor oscila intre -6 si -4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie).

Ulterior, la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de la -2 la 0 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 1 si 3 grade, iar cea a minimelor se va situa intre -5 si -3 grade. Local si temporar se vor semnala precipitatii slabe indeosebi in perioada 25 – 27 ianuarie si in intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spatii mai mici si cu caracter trecator si in restul intervalului.

In Dobrogea, vremea va fi calda in prima zi cu maxime medii de 10 – 11 grade, apoi se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor tinde spre o medie in jurul a 2 grade (in 27 si 28 ianuarie), in timp ce media valorilor termice nocturne va cobori pana la -4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie).

Pana pe data de 1 februarie, regimul termic va fi in crestere, iar maximele vor ajunge in medie spre 10 grade, in timp ce minimele vor tinde catre o medie de 2 – 4 grade. Va urma o noua tendinta de scadere treptata a temperaturilor, cele diurne urmand a se situa la medii de 4 – 5 grade, iar cele nocturne la medii in jurul a zero grade. In perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitatii pe arii extinse si local moderate si insemnate cantitativ, iar in restul intervalului, doar trecator si pe spatii mai mici, vor mai fi precipitatii slabe.

In Muntenia, in primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi in scadere, astfel ca media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ doua grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor intre -6 si -4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). In zilele urmatoare, pana in data de 1 februarie, vremea se va incalzi treptat, valorile termice diurne urmand sa ajunga la o medii de 8 – 9 grade, iar cele nocturne de 0 – 2 grade.

Dupa aceasta perioada, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, cu maxime in medie de 4 – 6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Precipitatii pe arii relativ extinse si posibil moderate cantitativ vor fi in jurul datei de 26 ianuarie, precum si in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

In regiunea Olteniei este anuntata o racire usoara a vremii in primele zile ale intervalului, pana la valori termice diurne de 2 – 3 grade (in 27 si 28 ianuarie) si minime incadrate intre -5 si -4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Pana la inceputul lunii februarie, valorile termice vor creste treptat, astfel incat media maximelor va ajunge pana la 7 – 8 grade, iar cea a minimelor va tinde pana spre -2 grade.

Regimul termic estimat ulterior va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, cu maxime in medie de 5 – 6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Pe arii relativ extinse sunt prognozate precipitatii, posibil moderate cantitativ, in noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum si in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

La munte, in primele zile ale intervalului, vremea se va raci semnificativ, iar media temperaturilor diurne va tinde spre valori in jurul a -8 grade (in 27 si 28 ianuarie). De asemenea, temperaturile nocturne vor oscila intre -12 si -10 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie) si ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor creste treptat, astfel ca media maximelor va ajunge pana la 0 – 2 grade, iar cea a minimelor pana spre -5 grade.

Regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, in urmatoarea saptamana. Maximele estimate vor fi, in medie, de pana la -2 grade, in timp ce minimele vor ajunge la -7 grade.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE