nutriguide, aplicatie pentru fermieri

Planificarea fertilizarii culturilor cu ajutorul aplicatiilor web!

Facebook
Twitter

Asigurarea necesarului de elemente nutritive, in special cu ajutorul ingrasamintelor complexe (NPK), nu se limiteaza la un singur an de productie.

Planificarea culturilor in cadrul unei rotatii, caracteristicile solului pentru fiecare parcela din cadrul unei ferme si necesarul de elemente nutritive diferit pentru fiecare cultura in parte reprezinta provocari in planificarea fertilizarii.

De aceea mai ales in cazul P si K, planificarea fertilizarii pentru asigurarea necesarului plantelor si mentinerea sau imbunatatirea continutului in aceste elemente nutritive al solului, trebuie gandita ca o strategie pe mai multi ani, deoarece solul are capacitatea de a stoca si de a pune la dispozitia plantelor aceste elemente in timp.

Un aport echilibrat de elemente nutritive este foarte important pentru rotatia culturilor in ansamblu. Calcularea necesarului de elemente nutritive si conceperea unui plan de fertilizare anual sau multianual este o sarcina foarte complexa, necesita destul de mult timp si trebuie facuta cu mare atentie. aplicatiile si programele web de planificare a fertilizarii cuprind o baza mare de date ceea ce permite calculul necesarului de elemente nutritive pentru multe culturi.

Ce programe digitale pot calcula necesarul de elemente nutritive pentru o cultura? Dar pentru o rotatie a culturilor?

Un singur program pentru aprox. 100 de culturi!

Echipa de experti agronomi din cadrul Borealis L.a.T a dezvoltat si lansat programul de planificare a fertilizarii NutriGuide®. aceasta este un program digital disponibil pe internet in mod gratuit , cu ajutorul caruia orice utilizator poate calcula necesarul de elemente nutritive a culturilor din cadrul fermei. De la fertilizarea cu complexe NPK pana la fertilizarea simpla cu N, NutriGuide® calculeaza necesarul de elemente nutritive pe baza consumului specific al plantelor, recomanda momentul optim de aplicare, alege cel mai potrivit produs Borealis L.a.T si ofera o lista a produselor recomandate pentru ca utilizatorul sa poata comanda usor si rapid necesarul de ingrasaminte.

Algoritmul programului NutriGuide® ia in considerare si necesarul culturilor din cadrul rotatiei, si prin utilizarea acestuia fermierii obtin un plan de fertilizare bazat pe echilibrarea cantitatilor de elementelor nutritive aplicate si cele consumate de catre plante pe toata durata rotatiei culturilor. În plus, planurile sunt salvate, pot fi modificate, copiate si utilizate ulterior.

Utilizarea responsabila si eficienta a ingrasamintelor in scopul obtinerii unor productii sustenabile este prioritar in Uniunea Europeana.

Cum ne ajuta o aplicatie web in acest sens?

nutri guide, planificarea fertilizari, borealis lat

Mai multe aspecte – planificare de precizie

Utilizarea excesiva a ingrasamintelor si epuizarea solului poate fi evitata completand necesarul de elemente nutritive a culturilor noastre cu o precizie cat mai mare. Utilizarea programului NutriGuide® pe langa faptul ca are un impact pozitiv asupra bilantului financiar al fermei, este, de asemenea, un pas spre viitor in ceea ce priveste sustenabilitatea si protectia mediului. Protejarea solurilor noastre si mentinerea fertilitatii acestora este una dintre cele mai importante sarcini pentru generatiile viitoare. Pentru noi cei de la Borealis L.a.T, sustenabilitatea si mentinerea fertilitatii solului este foarte importanta, motiv pentru care NutriGuide® a fost creat pentru indeplinirea acestor cerinte. Planificarea aplicarii ingrasamintelor la momentul optim pentru fiecare cultura si in doza potrivita este inca o functie pe care aplicatia o ofera utilizatorilor pentru a le usura munca din ferma.

Planificati strategia de fertilizare pentru 2021 cu ajutorul aplicatiei gratuite, NutriGuide®!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE