ANM: temperaturi mai scazute decat normalul perioadei si sanse de precipitatii. Iata prognoza pentru fiecare regiune

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In primele 3 zile din decembrie, temperaturile vor fi mai scazute decat normalul acestei perioade, urmand ca valorile termice sa inregistreze cresteri dupa aceasta perioada. Tot dupa data de 4 decembrie va creste si sansa de aparitie a precipitatiilor, se arata in prognoza meteo ANM, valabila in intervalul 1-13 decembrie.

In Banat, pana in data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie in jurul a 4 grade Celsius. Apoi, pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12 – 13 grade. In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 7 – 8 grade Celsius. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei si va fi de minus 5 – minus 4 grade.

Pana la inceputul celei de-a doua saptamani din interval, minimele vor fi in crestere spre medii de 6 – 7 grade Celsius, valori cu mult mai mari fata de norme. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere in jurul datei de 4 decembrie si in a doua saptamana, cu precadere in primele zile.

In Crisana, in primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie in jurul a 3 grade. Pana la sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13 -14 grade. In a doua saptamana, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 7 – 8 grade.

Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei si va fi de minus 7 – minus 6 grade Celsius. Apoi, pana in data de 7 decembrie, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 5 grade, valori mai mari fata de cele normale. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in jurul datei de 4 decembrie si pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In zona Transilvaniei, la inceputul primei saptamani, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie de 1 – 2 grade Celsius. Treptat, pana in data de 6 decembrie, maximele termice vor creste semnificativ, iar media acestora va fi de 9 – 10 grade. In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 5 – 6 grade Celsius.

Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre minus 9 – minus 8 grade Celsius. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani din interval, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a minus un grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in jurul datei de 4 decembrie si in a doua saptamana, cu precadere in zilele de 7 si 8 decembrie.

In Maramures, la inceputul primei saptamani, valorile termice diurne se vor mentine usor sub cele normale pentru aceasta perioada, cu o medie de 2 grade Celsius. Pana in data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o crestere semnificativa, iar media acestora va fi de 11 – 12 grade Celsius. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 6 – 7 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre minus 9 – minus 8 grade.

Pana in data de 7 decembrie, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. In a doua saptamana din interval, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in jurul datei de 4 decembrie. In a doua saptamana se mentine probabilitatea de precipitatii, cu precadere in zilele de 7 si 8 decembrie.

Zona Moldovei este caracterizata pana in data de 3 decembrie cu valori termice diurne in jurul a 2 grade Celsius. Pana in data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o crestere, iar media acestora va fi de 8 – 9 grade. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 4 – 5 grade Celsius. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre minus 5 grade.

Pana spre sfarsitul primei saptamani, minimele vor fi in crestere spre medii in jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, pana la medii in jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata dupa data de 4 decembrie, dar mai ales in zilele de 7 si 8 decembrie.

In Dobrogea, la inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2 – 3 grade Celsius, iar pana in data de 4 decembrie acestea vor fi in crestere spre medii in jurul a 13 grade. Treptat, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 2 decembrie, va fi in scadere spre minus 2 grade Celsius.

Pana spre sfarsitul primei saptamani, minimele vor fi in crestere, iar media acestora va fi de 7 – 8 grade, valori peste normele perioadei. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a 4 grade.Vor fi precipitatii la inceputul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou in crestere dupa data de 7 decembrie.

In Muntenia, vremea va fi rece in primele zile din interval, cu o medie a maximelor in jurul a 2 grade, iar a minimelor de minus 5 – minus 3 grade Celsius, apoi se va incalzi semnificativ. Pana in data de 5 decembrie, maximele termice vor fi in crestere spre medii de 11 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor cobori la valori, in medie, de 8 grade.

Valorile nocturne vor creste pana la sfarsitul primei saptamani cand media acestora va fi in jurul a 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, minimele vor fi in scadere treptata, spre medii de 2 grade Celsius. Vor fi precipitatii la inceputul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou in crestere dupa data de 4 decembrie.

In zona Olteniei, vremea va fi rece in primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2 – 3 grade, iar a minimelor de minus 5 – minus 4 grade Celsius, apoi se va incalzi semnificativ. Pana in data de 7 decembrie, maximele termice vor fi in crestere spre medii de 10 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor cobori la valori, in medie, de 7 grade.

Valorile nocturne vor creste pana in data de 7 decembrie cand media acestora va fi in jurul a 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, minimele vor fi in scadere treptata, spre medii de 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitatii va ridicata dupa data de 4 decembrie.

La munte, pana in data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi in crestere de la minus 5 grade, spre 4 – 5 grade Celsius. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, temperaturile maxime vor fi in scadere spre medii de 1 – 2 grade. Media valorilor nocturne, pana in data de 7 decembrie, va fi in crestere de la minus 10 la 0 grade. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in scadere, spre medii in jurul a minus 4 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata dupa data de 4 decembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE